Ολυμπιακός: Αρχίζει να βλέπει… «δράκους»

Ολυμπιακός: Αρχίζει να βλέπει… «δράκους»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με 1-0 της Μπασακσεχίρ μέσα στην Κωνσταντινούπολη στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον κρατάει στα χέρια του το εισιτήριο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. 

Πρωταγωνιστές της σπουδαίας «ερυθρόλευκης» βραδιάς ήταν ο Μασούρας, που πέτυχε το «παρθενικό» του ευρωπαϊκό γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, και ο Ζοσέ Σα, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Βίτσκα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, κρατώντας έτσι τη σπουδαία αυτή νίκη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με τον προηγούμενο ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού, ούτε σε πρόσωπα ούτε σε σχήμα, και για ακόμα ένα παιχνίδι ο Πορτογάλος τεχνικός δικαιώθηκε για τις αρχικές του επιλογές. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στην Πόλη απόλυτα διαβασμένοι για τον τρόπο που αγωνίζονται οι Τούρκοι και κατάφεραν με την τακτική τους να «κλειδώσουν» τα αστέρια της Μπασακσεχίρ και κυρίως τον Ρομπίνιο, ενώ για ακόμα μία φορά ο Σεμέδο ήταν αυτός που εγγυήθηκε την άψογη αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, αν και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάποιο γκολ, σε φάσεις όμως που προήλθαν από ατομικά λάθη και όχι από οργανωμένες προσπάθειες.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ανέβασε τις στροφές του, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι το χθεσινό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Μπασακσεχίρ, η οποία δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Η ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων» επισφραγίστηκε στο 53ο λεπτό, όταν έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά, ο Γιώργος Μασούρας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε χωρίς κόπο το προβάδισμα, όμως όλα πήγαν να «γκρεμιστούν» στο τελευταίο λεπτό, όταν ο Μπρούνο πήγε σαν… πρωτάρης να εμποδίσει τη σέντρα του Κλισί, με την μπάλα να βρίσκει στο τεντωμένο χέρι του. Ο Βίτσκα εκτέλεσε, όμως ο Ζοσέ Σα έπεσε σωστά.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνόκ, Κλισί, Καϊσάρα, Σετζού, Βιεϊρά, Τεκντεμίρ (63΄ Αζουμπουίκε), Καχφετσί, Βίσκα, Ρομπίνιο, Γκούλμπραντσεν (69΄ Ελία), Κριβέλι (82΄ Μπα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Γιώργος Μασούρας (83΄ Μπρούνο), Βαλμπουενά (73΄ Καμαρά), Ποντένσε, Γκερέρο (90΄ Ελ Αραμπί).

• Στον αγώνα που ενδιέφερε τους «ερυθρολεύκους», καθώς από αυτόν θα προκύψει ο αντίπαλος στα πλέι οφ, η Πόρτο επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Κρασνοντάρ, κάνοντας και αυτή σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε με εκτέλεση φάουλ ο Σέρτζιο Ολιβέιρα στο 89΄, ο οποίος πέρυσι έπαιξε για έξι μήνες στον ΠΑΟΚ. Με την Κρασνοντάρ αγωνίστηκε βασικός ο Μάρκους Μπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή