Από τα χέρια των Μάντη – Καγιαλή η ολυμπιακή πρόκριση στα 470

Από τα χέρια των Μάντη – Καγιαλή η ολυμπιακή πρόκριση στα 470

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη «σφραγίδα» της διοργανώτριας χώρας και από τα έμπειρα χέρια των Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή ήρθε η πρόκριση της Ελλάδος, στην κατηγορία 470 ανδρών, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ενοσίμα, οι πρωταθλητές μας εξασφάλισαν το ολυμπιακό εισιτήριο και, τώρα, θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο απέδειξαν -και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας- ότι δε βρέθηκαν τυχαία στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση της Βραζιλίας. Με πλεύσεις και τακτική για σεμινάριο μπήκαν ανάμεσα στην πρώτη οκτάδα, και, αφού εξασφάλισαν την πρόκριση για τη χώρα, χάραξαν ρότα και για μία θέση στο βάθρο. Αυτό θα προσπαθήσουν να το πετύχουν αύριο το πρωί, στην κούρσα των μεταλλίων.

Από τα χέρια των Μάντη – Καγιαλή η ολυμπιακή πρόκριση στα 470-1

Ύστερα από 11 ιστιοδρομίες, οι πρωταθλητές μας βρίσκονται ισοβαθμούν στην 3η θέση με πλήρωμα της Γαλλίας (Πεπονέ – Μιόν) με 48 β.π. Σήμερα πλασαρίστηκαν 5οι, 2οι και 3οι, και αύριο θα γίνει η μεγάλη… μάχη για το χάλκινο μετάλλιο, καθώς, εκτός από τους ιστιοπλόους μας και τους Γάλλους, το διεκδικεί και το σουηδικό πλήρωμα (Ντάχλμπεργκ – Μπέργκστομ). Οι Παπουτσόγλου – Ορφανός πλασαρίστηκαν 37οι(52 σκάφη).

Οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου δεν κατάφεραν για ελάχιστους βαθμούς να μπουν στην κούρσα των μεταλλίων. Ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στη διοργάνωση με την 11η θέση. Οι Σπανάκη – Παπαδοπούλου ήρθαν 35ες (39 σκάφη).

Στον θαλάσσιο στίβο, όπου διεξάγεται η διοργάνωση, του χρόνου θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή