Εκοψε το μισό εισιτήριο η ΑΕΚ

Εκοψε το μισό εισιτήριο η ΑΕΚ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την υπογραφή του Μάρκο Λιβάγια σφράγισε η ΑΕΚ τη… βίζα της για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, μιας και το «καθαρό» 2-0 της νίκης μέσα στη Ρουμανία επί της Κραϊόβα δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το πού θα καταλήξει η πρόκριση την ερχόμενη εβδομάδα στο άδειο ΟΑΚΑ, εκτός αν, φυσικά, η Ενωση εμφανίσει διαθέσεις αυτοχειρίας.

Η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να πατήσει γκάζι για να φτάσει στην άνετη επικράτηση. Αν και δεν είχε καλό ρυθμό λόγω της αποπνικτικής ζέστης και της έλλειψης επίσημων αγώνων (ο χθεσινός ήταν ο πρώτος της περιόδου), ήταν φανερά ανώτερη από τη ρουμανική ομάδα και, από ένα σημείο και μετά, η νίκη της έμοιαζε αναμενόμενη.

Ακόμα και στο α΄ μέρος, όπου η εικόνα ήταν πιο ισορροπημένη, η ομάδα του Καρντόσο άγγιξε δύο φορές το γκολ (η μία ήταν τεράστια ευκαιρία με τον Μάνταλο) χωρίς να απειληθεί καθόλου, αλλά φάνηκε ότι χρειαζόταν κάτι παραπάνω για να εκμεταλλευτεί την εμφανή ανωτερότητά της απέναντι σε μια ομάδα που ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Αυτό το κάτι παραπάνω το έδωσε ο Λιβάγια, μπαίνοντας αναγκαστικά στο 38΄ αντί του τραυματία Κλωναρίδη. Ο Κροάτης άλλαξε τον ρυθμό, ανέβασε όλη την ομάδα μπροστά, έδωσε ένα έτοιμο γκολ στον Μάνταλο για να κάνει με υπέροχη κεφαλιά το 1-0 στο 60΄ και πέτυχε ο ίδιος το 2-0 με ωραίο πλασέ στο 85΄, έπειτα από κλέψιμο και ασίστ του Παουλίνιο.

Οι Ρουμάνοι δεν είχαν βοήθεια από τους οπαδούς τους (λόγω τιμωρίας, στο γήπεδο βρέθηκαν μόνο παιδιά) και δεν είχαν την ποιότητα να αντιδράσουν αποτελεσματικά, ξοδεύοντας τις 2-3 καλές ευκαιρίες που είχαν για να σκοράρουν.

«Ηταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Ζέστη, 36 βαθμοί, υγρασία, κακός αγωνιστικός χώρος. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και αξίζει ένα μπράβο στους παίκτες. Στο ημίχρονο, μου έλεγαν ότι ήταν δύσκολο ακόμα και να αναπνεύσουν.

Η Κραϊόβα είχε χάσει μόνο ένα παιχνίδι από τα εννιά που είχε δώσει, γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή», τόνισε ικανοποιημένος ο Μιγκέλ Καρντόσο.

KΡΑΪΟΒΑ: Πιλιατσέλι, Μπρίτσεαγκ, Βαταγέλου, Κέλιτς, Ρομάν (73΄ Φόρτες), Ματέιου, Τσιτσαλντάου, Μπανκού, Ιβάνοφ (65΄ Κάκα), Μπαρμπούτ (73΄ Ιονίτα), Ατσκα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Σιμάο (82΄ Κρίστισιτς), Ζεράλδες, Βέρντε (64΄ Ολιβέιρα), Μάνταλος, Κλωναρίδης (39΄ Λιβάγια).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή