Αντεξε ο Ατρόμητος, εφικτή η πρόκριση

Αντεξε ο Ατρόμητος, εφικτή η πρόκριση

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λογική τού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» αποδείχθηκε χρήσιμη για τον Ατρόμητο. Το 0-0 που απέσπασε με πολύ ιδρώτα και ψυχή από τη Λέγκια στη Βαρσοβία, είναι ένα βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να δείξει ένα πιο θαρρετό και πιο επιθετικό πρόσωπο στη ρεβάνς του Περιστερίου για να ξορκίσει τα δαιμόνια που χρόνια τώρα δεν του επιτρέπουν να μπει στους ομίλους.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να κρατήσει όλη την ομάδα πίσω και η τακτική αυτή δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Η Λέγκια πίεσε ασφυκτικά κατά διαστήματα, έχασε 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη ελληνική άμυνα, με μορφή τον Σπύρο Ρισβάνη, ο οποίος έκανε ένα από τα πιο ώριμα παιχνίδια της καριέρας του. Η πίεση των Πολωνών τους απέφερε συντριπτικά ποσοστά κατοχής, 16 τελικές προσπάθειες και 16 κόρνερ, αλλά λιγοστές ευκαιρίες, με καλύτερες τα οριζόντια δοκάρια σε δύο εκτελέσεις φάουλ στο β΄ ημίχρονο, η πρώτη στο 50΄ από τον Νοβίκοβας και η δεύτερη από τον Καρλίτος στο 74΄, με τον Μέγιερι να βρίσκει λίγο την μπάλα και στις δύο. Ο Ατρόμητος αδιαφόρησε εντελώς για το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, με χαρακτηριστικό ότι είχε μόλις δύο τελικές προσπάθειες όλες κι όλες, και αυτές χωρίς να είναι ούτε καν υποψία ευκαιρίας.

ΛΕΓΚΙΑ: Μαγιέσκι, Λέβτσουκ, Αντολιτς, Γκβίλα, Ρότσα, Νοβίκοβας, Αντρέ Μάρτινς, Βέσοβιτς, Γιέντρεγτζικ, Λουκίνιας, Κουλένοβιτς (66΄ Καρλίτος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγιερι, Κατράνης, Γούτας, Κάχιλα, Χαρίσης (72΄ Ουγκράι), Ούμπιδες (61΄ Φάρλεϊ Ρόσα), Μανούσος (84΄ Ταλόχα), Μάντσον, Νάτσος, Βέλλιος, Ρισβάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή