ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστιοπλοΐα: Τέταρτοι στον κόσμο οι Μάντης – Καγιαλής

istioplo-a-tetartoi-ston-kosmo-oi-mantis-amp-8211-kagialis-2332124

Ανάμεσα στα καλύτερα πληρώματα του κόσμου βρέθηκαν, για άλλη μία φορά, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι έχασαν στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο.

Οι ιστιοπλόοι μας πλασαρίστηκαν στην 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας 470 που ολοκληρώθηκε στην Ενοσίμα της Ιαπωνίας.

Οι Μάντης – Καγιαλής μπήκαν σήμερα το πρωί στην κούρσα των μεταλλίων με την τρίτη θέση ισοβαθμώντας στην 4η με τους Γάλλους Πεπονέ και Μιόν. Η… ναυμαχία για το χάλκινο ανάμεσα στους Έλληνες και τους Γάλλους είχε κερδισμένους τους Σουηδούς Ντάχλμπεργκ και Μπέργκστρομ, οι οποίοι με μία πρωτιά ανέβηκαν στην τρίτη θέση.

Οι ιστιοπλόοι μας ήρθαν 4οι. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι κατέκτησαν, για τη χώρα, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και, μάλιστα, στα νερά όπου θα διεξαχθεί η διοργάνωση. Αυτή είναι η 3η «γαλανόλευκη» ολυμπιακή πρόκριση που βάζει στο βιογραφικό του το κορυφαίο ελληνικό δίδυμο των 470.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Ολυμπιονίκες της Αυστραλίας Μ. Μπέλχερ και Γ. Ράιαν με δεύτερους τους Ισπανούς Τζ. Χαμάρ και Ν. Ροντρίγκεθ.