Σα και Σεμέδο, οι πρώτες σταθερές του Ολυμπιακού

Σα και Σεμέδο, οι πρώτες σταθερές του Ολυμπιακού

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι καλές ομάδες χτίζονται από τον «άσο» και μάλλον δεν έχουν άδικο. Ενας τερματοφύλακας που κάνει τη διαφορά δίνει τίτλους και προκρίσεις.

Στον Ολυμπιακό υπήρχε το παράδειγμα του Ρομπέρτο, με τον Ισπανό να βάζει τη σφραγίδα του την τριετία 2013-16 που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, τόσο στα παιχνίδια του πρωταθλήματος όσο και στην Ευρώπη.

Ο Ζοσέ Σα ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι στο λιμάνι. Σαν σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, και ο Ισπανός και ο Πορτογάλος είχαν συμφωνήσει αρχικά ως δανεικοί και αποκτήθηκαν έπειτα από την πρώτη τους σεζόν στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι έκανε το αυτονόητο. Πριν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση, «κλείδωσε» την απόκτηση του Ζοσέ Σα από την Πόρτο και στην πορεία ξεκίνησε το «χτίσιμο» της υπόλοιπης ομάδας.

Ηδη στα τρία πρώτα επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ζοσέ Σα έκανε την απόσβεση της μεταγραφής του. Σε 275 λεπτά έχει κρατήσει το μηδέν για τον Ολυμπιακό. Και αν τα πράγματα στη ρεβάνς με τη Βικτόρια Πλζεν ήταν σχετικά εύκολα, δεν ίσχυε το ίδιο στο πρώτο παιχνίδι με τους Τσέχους, ούτε βέβαια προχθές στην Τουρκία, καθώς στο τελευταίο λεπτό χρειάστηκε να ξεδιπλώσει το ταλέντο και τις ικανότητές του προκειμένου να αποκρούσει το πέναλτι του Βίτσκα.

Ομως ο Σα από μόνος του δεν αρκεί. Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός φέτος δεν βρήκε μόνο έναν νέο Ρομπέρτο, αλλά και έναν νέο… Μέλμπεργκ. Σίγουρα ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν έχει την εμπειρία ούτε τα «γαλόνια» που είχε ο Σουηδός όταν ήρθε στο λιμάνι έπειτα από μεγάλη θητεία σε Αγγλία (Αστον Βίλα) και Ιταλία (Γιουβέντους), διαθέτει όμως όλο το «πακέτο» για να περπατήσει στα χνάρια του Σουηδού. Ο Πορτογάλος στόπερ, ο οποίος αποτελεί επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, έχει ήδη ξεχωρίσει για τη δύναμή του, τον τρόπο που διαβάζει τις φάσεις, αλλά και την προσφορά του στο σκοράρισμα, καθώς ήδη έχει πετύχει το πρώτο ευρωπαϊκό τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο 4-0 επί της Πλζεν. Από τα πρώτα κιόλας ματς φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός επένδυσε με τον καλύτερο τρόπο τα 5 εκατ. ευρώ που έδωσε για την απόκτησή του. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι για πρώτη φορά ύστερα από 10 χρόνια ο Ολυμπιακός δεν δέχεται γκολ στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή