Μπάσκετ: Ενα Παγκόσμιο χωρίς… ΝΒΑ

Μπάσκετ: Ενα Παγκόσμιο χωρίς… ΝΒΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πολλοί σούπερ σταρ του ΝΒΑ θα λάμψουν διά της απουσίας τους από το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε 22 ημέρες στην Κίνα. Η εθνική των ΗΠΑ θα είναι αρκετά αποδυναμωμένη, καθώς 13 παίκτες που είχαν συμπεριληφθεί στην ομάδα αποσύρθηκαν.

Τζούλιους Ραντλ, Ζάιον Ουίλιαμσον, Μπράντλεϊ Μπιλ, Ντάμιαν Λίλαρντ, Ντεμάρ Ντερόζαν, Τομπάιας Χάρις, Αντονι Ντέιβις, Τζέιμς Χάρντεν, Ερικ Γκόρντον, Μοντρέζλ Χάρελ, Τζέι Τζέι Ρέντικ, Αντρε Ντράμοντ και Σι Τζέι Μακ Κόλουμ αποφάσισαν να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για την επερχόμενη σεζόν του ΝΒΑ, που μοιάζει να είναι η πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών. Οπως δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ο άσος των Μπλέιζερς, Μακ Κόλουμ, η κούραση και το πρόγραμμα του κάθε παίκτη ξεχωριστά είναι οι λόγοι που πολλοί αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στην εθνική τους:  «Αν πηγαίναμε όλοι, τότε θα παίζαμε 20-25 λεπτά το πολύ. Με τόσους παίκτες εκτός, αυξάνονται ο χρόνος συμμετοχής σου, η κούραση και ο τρόπος που χρησιμοποιείσαι. Αυτό επηρεάζει το καλοκαίρι σου, αλλά και την κούρασή σου μέσα στη σεζόν, όταν θα είσαι εξαντλημένος τον Μάρτιο».

Εκτός των ΗΠΑ όμως, υπάρχουν και άλλες ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα αγωνιστούν με αρκετές απώλειες. Οκτώ βασικοί ΝΒΑερς του Καναδά (Αντριου Ουίγκινς, Τζαμάλ Μάρεϊ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Τρίσταν Τόμπσον, Πάουελ Γκίλγκιους Αλεξάντερ, Ντίλον Μπρουκς, Νικ Στάουσκας και Ντουάιτ Πάουελ) δεν θα ταξιδέψουν στην Κίνα, γεγονός που θα κάνει το έργο του πρωταθλητή του ΝΒΑ, προπονητή Νικ Νερς, ακόμα δυσκολότερο. Η Δομινικανή Δημοκρατία θα ταξιδέψει χωρίς τους Αλ Χόρφορντ και Καρλ Αντονι Τάουνς, ενώ η Αυστραλία θα αγωνιστεί χωρίς τον σταρ των Σίξερς, Μπεν Σίμονς. Τέλος, ο Πάου Γκασόλ δεν θα ενισχύσει το ρόστερ των Ισπανών.  Οι απώλειες, αναμφισβήτητα, είναι σημαντικές, ενώ αναμένεται να αυξηθούν, γεγονός που θα κάνει το τουρνουά εξαιρετικά αμφίρροπο.

• H Εθνική Ελλάδος έδωσε χθες το βράδυ το πρώτο της ανεπίσημο φιλικό, κόντρα στο Ιράν. Τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (γαστρεντερίτιδα) όσο και ο αδελφός του Θανάσης (μυϊκός σπασμός) δεν αγωνίστηκαν. Σήμερα στις 21.00, η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στο πρώτο της επίσημο φιλικό για το τουρνουά Aegean.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή