Τρία πέναλτι λύγισαν τον ΠΑΟΚ στο Αμστερνταμ

Τρία πέναλτι λύγισαν τον ΠΑΟΚ στο Αμστερνταμ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φανέλα του Σούπερμαν που φορούσε από τη φιέστα του τίτλου ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, τον έκανε να μοιάζει… ιπτάμενος στην κατάμεστη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», αλλά δεν στάθηκε αρκετή για να χαρίσει στον ΠΑΟΚ μια ιστορική πρόκριση σε ένα παιχνίδι-θρίλερ.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, ο Αγιαξ επικράτησε τελικά 3-2 με δύο γκολ στο τελευταίο 15λεπτο, νικώντας τον 30χρονο τερματοφύλακα δύο φορές στα τρία(!) πέναλτι που εκτέλεσε, όλα με τον Τάντιτς. Και όταν το 3-1 στο 85΄ σε συνδυασμό με το 2-2 της Τούμπας έμοιαζε με «ταφόπλακα» στο όνειρο, το δοκάρι του Ακπομ στο 92΄ και το γκολ του Μπίσεσβαρ στο 93΄ έδειξαν ότι στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν αρκεί να έχεις πίστη και τύχη. Πίστη ο ΠΑΟΚ είχε, όχι όμως και τύχη…

Ο Πασχαλάκης έμοιαζε ανίκητος κι ας δέχθηκε τρία γκολ. Τα δύο ήλθαν με πέναλτι στο 43΄ και το 85΄, το ένα έπειτα από επιπόλαιο χέρι του Μπίσεσβαρ και το άλλο (τραβηγμένο από τα μαλλιά) σε μαρκάρισμα του Μάτος. Είχε προηγηθεί άλλο ένα πέναλτι που έδωσε ο Αγγλος Πόουσον σε άτσαλο μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί στον Νέρες στο 32΄, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά, όπως έκανε και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις όταν ο Αγιαξ πίεζε ασφυκτικά, μετά πλεονέκτημα που απέκτησε ο ΠΑΟΚ με το γκολ του Μπίσεσβαρ στο 23΄. Η πίεση των Ολλανδών ανάγκασε την ελληνική ομάδα να παίξει πιο αμυντικά μέχρι το 2-1 με την κεφαλιά του Ταλιαφίκο στο 79΄. Είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Πέλκα (δεν βρήκε την μπάλα εξ επαφής) στο 53΄ και βγήκε όλη μπροστά στο τέλος, δίνοντας διαστάσεις θρίλερ στο παιχνίδι με το δεύτερο γκολ του Μπίσεσβαρ και το δοκάρι του Ακπομ.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Βέλτμαν, Φαν ντε Μπεκ (89΄ Ντε Βιτ), Νέρες (78΄ Χούντελαρ), Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Μάριν (46΄ Ντεστ), Μαρτίνεζ, Ζίγετς, Ταλιαφίκο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Πέλκας (63΄ Σφιντέρσκι), Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Γιαννούλης, Εσίτι (82΄ Μίσιτς), Ακπομ, Ζαμπά (71΄ Λημνιός).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή