Και πρόκριση… και Κράσνονταρ ο Ολυμπιακός

Και πρόκριση… και Κράσνονταρ ο Ολυμπιακός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στα αστέρια. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε στο «Καραϊσκάκη» αυτό που είχε ξεκινήσει στην Τουρκία. Νίκησε ξανά, αυτή τη φορά με 2-0 την Μπασακσεχίρ και σφράγισε με δύο νίκες την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ, που σε αγώνα-θρίλερ (προηγήθηκε στο ημίχρονο 3-0) νίκησε τελικά με 3-2 την Πόρτο στο «Ντραγκάο» ανατρέποντας την ήττα με 1-0 στην έδρα της.

Χθες, στο Φάληρο, δεν επιβεβαιώθηκε μόνο το ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς καλύτερη ομάδα από τους Τούρκους. Επιβεβαιώθηκε σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ότι αυτό το καλοκαίρι πραγματοποίησαν δύο κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους εντός και εκτός συνόρων, την παραμονή του Ζοσέ Σα ως μεταγραφή πλέον, αλλά και την απόκτηση του Σεμέδο. Ο πρώτος κράτησε ακόμα ένα «μηδέν» σε αυτή την πορεία του Ολυμπιακού στα προκριματικά, καθώς οι Τούρκοι –κυρίως στο πρώτο ημίχρονο– έφτασαν ουκ ολίγες φορές κοντά στο γκολ, αλλά ο Πορτογάλος γκολκίπερ ήταν και πάλι ανίκητος.

Ο δεύτερος αν και ήρθε για στόπερ, τελικά μπορεί να αναδειχθεί σε… πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού, αφού ήδη στο «Καραϊσκάκη» μετράει δύο γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Αν και ξεκίνησε δυνατά (στο 4΄ είχε δοκάρι σε σουτ του Γκιγιέρμε), στην πορεία η «Μπασάκ» κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά ο Σα είπε «όχι» με αποκορύφωμα τη φάση του 35ου λεπτού, όταν απέκρουσε το πλασέ του Ρομπίνιο σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» τον αγώνα, κάτι που έγινε στο 55ο λεπτό, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά, ο Γκιουνόκ απέκρουσε, αλλά ο Σεμέδο πήρε το… ριμπάουντ και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Η πρόκριση για τον Ολυμπιακό «σφραγίστηκε» στο 77΄, όταν ο «δαιμόνιος» Ραντζέλοβιτς κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλμπουενά για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζοζέ Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέντο, Μεριά, Γκιλιέρμε (89΄ Κούτρης), Μπουχαλάκης, Ποντένσε (68΄ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Βαλμπουενά (82΄ Καμαρά), Γκερέρο.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιονούκ, Καϊσάρα, Κλισί, Πονκ, Βιέιρα, Βίτσκα, Ελία, Αζουμπουίκε, Αταμά (59΄ Μπα), Κριβελί (75΄ Γκούλμπραντσεν), Ρομπίνιο (46΄ Αρντά Τουράν).

• Μεγάλη βραδιά χθες για τον ΑΠΟΕΛ, που νίκησε μέσα στο Μπακού με 2-0 την Καραμπάγκ, ανατρέποντας με εντυπωσιακό τρόπο την ήττα του στην Κύπρο πριν από μια εβδομάδα με 2-1. Σκόρερ για τον ΑΠΟΕΛ ήταν οι Ντε Βινσέντι και Μάτιτς. Στα πλέι οφ της διοργάνωσης η ομάδα της Λευκωσίας θα αντιμετωπίσει τον Αγιαξ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή