Μπάσκετ: Το «Ακρόπολις» δοκιμάζει την Εθνική

Μπάσκετ: Το «Ακρόπολις» δοκιμάζει την Εθνική

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα για το πιο δυνατό τεστ της εθνικής ομάδας μπάσκετ, πριν από το τζάμπολ της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στο Μαυροβούνιο (1/9) έφτασε.

Από αύριο, στις 20.30, και μέχρι την Κυριακή, η ελληνική ομάδα θα δώσει τρία σημαντικά ματς απέναντι στην Ιταλία, την Τουρκία και τη Σερβία, για το τουρνουά-θεσμό πλέον, το «Ακρόπολις», στο ΟΑΚΑ, με στόχο αφενός να εξαλείψει τις ατέλειές της και να δοκιμαστεί κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους, αφετέρου να κλείσει το ρόστερ της για το Παγκόσμιο, «κόβοντας» ακόμη δύο παίκτες.

Παρότι βρισκόμαστε στα μέσα του Αυγούστου και η Αθήνα έχει αδειάσει, αναμένεται αρκετός κόσμος στο ΟΑΚΑ για να δει από κοντά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του, oι οποίοι θα κληθούν να αυξήσουν κατακόρυφα τον βαθμό ετοιμότητάς τους αντιμετωπίζοντας αντιπάλους από το… πρώτο ράφι.

Βασικό μέλημα του Θ. Σκουρτόπουλου και του προπονητικού τιμ είναι να ενταθούν οι αυτοματισμοί και στις δύο ρακέτες, αλλά και να επέλθει η απαιτούμενη ομοιογένεια ούτως ώστε κάθε παίκτης που θα μπαίνει στο παρκέ να βρίσκει ρυθμό και συνεργασίες απέναντι σε κάθε συμπαίκτη του (στην Κρήτη είδαμε για μεγάλα διαστήματα σχεδόν όλους τους παίκτες έξω απ’ τα νερά τους).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 16/8: 18.00 Σερβία – Τουρκία (Σχινάς, Σώμος, Τζιοπάνιος), 20.30 Ελλάδα – Ιταλία (Κορομηλάς Ηλ., Παπαπέτρου, Ανδρικόπουλος). Σάββατο 17/8: 18.00 Ιταλία – Σερβία (Σχινάς, Τσαρούχα, Κάρδαρης), 20.30 Ελλάδα – Τουρκία (Παπαπέτρου, Παναγιώτου, Διαμαντής). Κυριακή 18/8: 18.00 Τουρκία – Ιταλία (Καρακατσούνης, Σώμος, Ζαχαρής), 20.30 Ελλάδα – Σερβία (Κορομηλάς, Τσαρούχα, Πιτσίλκας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή