Ανταγωνιστική Μπουντεσλίγκα παρά τη… μονοτονία Μπάγερν

Ανταγωνιστική Μπουντεσλίγκα παρά τη… μονοτονία Μπάγερν

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκκίνηση της Μπουντεσλίγκα δόθηκε χθες στο Μόναχο, όπου η πρωταθλήτρια Μπάγερν υποδέχθηκε τη Χέρτα Βερολίνου, έχοντας ξανά στα μάτια όλων σαφές προβάδισμα στην κούρσα για τον τίτλο. Παρά τη μονότονη κυριαρχία των Βαυαρών (από το 2013 παίρνει τον τίτλο), το πρωτάθλημα Γερμανίας παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστικό, καθώς η ιστορία και το ειδικό βάρος κάποιων ομάδων δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Παράδειγμα; Δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις του, το Αμβούργο και η Στουτγάρδη, αγωνίζονται φέτος στη δεύτερη κατηγορία. Το Αμβούργο, μάλιστα, ήταν και πέρυσι εκεί. Παρά το «βαρύ» όνομά του, τερμάτισε στην 4η θέση και απέτυχε να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.

Η μόνη ομάδα που μοιάζει ικανή να αμφισβητήσει την Μπάγερν είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Την πίεσε πέρυσι μέχρι το τέλος οδηγώντας για καιρό την κούρσα, τη νίκησε πρόσφατα 2-0 στο γερμανικό σούπερ καπ και είναι η μόνη που της έκοψε την τελευταία δεκαετία τον τίτλο, το 2011 και το 2012. Από το 2010 η Μπάγερν έχει κατακτήσει τα άλλα οκτώ πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα επτά συνεχόμενα, από το 2013 έως σήμερα. Αυτό και μόνον αρκεί για να εξηγήσει γιατί θεωρείται απ’ όλους το μεγάλο φαβορί και φέτος.

Παρά την κόπωση από την παρατεταμένη κυριαρχία μιας ομάδας, η Μπουντεσλίγκα παραμένει το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη γηπεδική πληρότητα στην Ευρώπη. Τα εισιτήρια διαρκείας εξαντλούνται εν ριπή οφθαλμού και κάθε χρόνο σχηματίζονται μεγάλες ουρές στη σειρά προτεραιότητας για όσα τυχόν αφήσουν οι παλαιοί κάτοχοί τους. Βοηθάει σε αυτό και η πολιτική των χαμηλών τιμών, με παράδοξο ότι τα πιο φθηνά διαρκείας τα έχει η πρωταθλήτρια Μπάγερν (ξεκινούν από 145 ευρώ) και τα πιο ακριβά η νεοφώτιστη Πάντερμπορν (225 ευρώ). Τα εισιτήρια διαρκείας είναι μόνο για τους 17 εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος και δεν ισχύουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας: ΣΑΒΒΑΤΟ: 16.30 Φράιμπουργκ – Μάιντς, 16.30 Ντόρτμουντ – Αουγκσμπουργκ, 16.30 Βόλσφμπουργκ – Κολωνία, 16.30 Λεβερκούζεν – Πάντερμπορν, 16.30 Βέρντερ Βρέμης – Φορτούνα Ντίσελντορφ, 19.30 Γκλάντμπαχ – Σάλκε, 19.30, ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.30 Αϊντραχτ – Χόφενχάιμ, 19.00 Ουνιόν Βερ. – Λειψία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή