Μαχητής και έξω από το γήπεδο ο Ντέιβιντ Μπλατ

Μαχητής και έξω από το γήπεδο ο Ντέιβιντ Μπλατ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορθιος, χωρίς λιγοψυχίες, όπως αρμόζει σε κάθε «μαχητή» της ζωής, και τη σκέψη της παραίτησης από τα επαγγελματικά καθήκοντά του να μην περνάει ουδέποτε από το μυαλό του, ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ συγκλόνισε το ευρωπαϊκό μπάσκετ και όχι μόνο, με την ανακοίνωσή του για τη διάγνωση πολλαπλής πρωτοπαθούς σκλήρυνσης, από την οποία πάσχει τους τελευταίους μήνες. «Μερικές φορές η ζωή σού “πετάει” πράγματα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουν εξήγηση, νόημα ή λόγο.

Οταν ξεπέρασα το αρχικό σοκ και τον πόνο τού να καταλάβω πώς θα αλλάξει η ζωή μου από εδώ και πέρα, αποφάσισα ότι δεν πρόκειται να παραδοθώ σε τίποτα. Το μόνο που θα έκανα θα ήταν να προσαρμοστώ και να βρω νέους τρόπους να συνεχίσω τη ζωή μου όσο πιο φυσιολογικά γίνεται», ανέφερε αρχικά ο 55χρονος τεχνικός και συνέχισε: «Το πρώτο που έκανα ήταν να ανατρέξω στην μπασκετική προπονητική μεθοδολογία αναφορικά με το πώς να λύνεις και να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Η δική μου διαδικασία έχει τρία βήματα. 1) Ποιο είναι το πρόβλημα; 2) Γιατί συνέβη; 3) Πώς το διορθώνουμε; Αυτή η μάχη είναι πραγματική και συνεχής και αδιάκοπη, καθώς δεν υπάρχει γιατρειά για την ασθένεια αυτή. Ομως, δεν είναι θανατηφόρα. Είναι ευθύνη μου να αποτελέσω παράδειγμα για όλους, να συνεχίσουν τη ζωή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ποτέ, ποτέ, μα ποτέ, να μην παραδίδονται ή να μην εγκαταλείπουν». Ο Μπλατ δέχθηκε δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή