Ποδόσφαιρο: Σε πλήρη εφαρμογή το VAR από την 1η αγωνιστική

Ποδόσφαιρο: Σε πλήρη εφαρμογή το VAR από την 1η αγωνιστική

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το VAR μπαίνει από αυτό το Σαββατοκύριακο στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου και μπορεί να το βοηθήσει να διορθώσει τα λάθη που το πληγώνουν εδώ και πολλά χρόνια, αρκεί να αντιληφθούν άπαντες ότι δεν αποτελεί τη λύση όλων των προβλημάτων και δεν μπορεί να κάνει από μόνο του το ποδόσφαιρο τέλειο.

Με αυτή την επισήμανση καλωσόρισε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα το Video Assistant Referee, ζητώντας από όλους να δείξουν (για καθετί νέο) υπομονή και ανοχή, μέχρι το σύστημα να γίνει πιο κατανοητό για όσους το χειρίζονται και πιο λειτουργικό στη ροή του παιχνιδιού.

«Δεν αποτελεί πανάκεια, δεν αποτελεί τη λύση για τα πάντα στο ποδόσφαιρο, δεν θα αποφύγουμε τις συζητήσεις και τις κριτικές, είναι όμως μια αρχή γι’ αυτές τις ενθουσιώδεις συζητήσεις. Μαθαίνουμε το VAR, όλοι είμαστε στην αρχή αυτής της εμπειρίας. Χρειάζεται χρόνο για να εξασκηθούν οι διαιτητές και να το μάθουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Είμαστε βέβαιοι ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, αισιόδοξος ότι σύντομα το εγχείρημα θα αποδώσει καρπούς και θα διώξει στην καχυποψία.

Η χρήση του VAR θα γίνεται σε όλα τα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ 1, ακόμα κι όταν χρειάζεται να διεξαχθούν ταυτόχρονα όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η παρουσίαση του νέου συστήματος έγινε χθες στους εκπροσώπους των ΜΜΕ από τον κ. Περέιρα και τον υπεύθυνο του VAR στην Ελλάδα, Μιχάλη Κουκουλάκη, έχοντας προηγηθεί, φυσικά, λεπτομερής ενημέρωση όλων των ποδοσφαιριστών, με αναλυτική παρουσίαση σε κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Πρόκειται για διαδικασία που θα διεκπεραιωθεί με έξοδα της πολιτείας, ώστε να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανεβάσει το επίπεδό του και να τραβήξει ξανά τον κόσμο στα γήπεδα. Κρίσιμο σημείο είναι να αντιληφθούν όλοι ότι δεν θα χρησιμοποιείται για… ψύλλου πήδημα, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (γκολ – όχι γκολ, πέναλτι – όχι πέναλτι, απευθείας κόκκινη κάρτα και έλεγχος ταυτοπροσωπίας) που με σωστή χρήση μπορούν να εξαφανίσουν σχεδόν σε ποσοστό 100% κρίσιμα λάθη που επηρεάζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή