Εθνική Μπάσκετ: Απογειώθηκε… προσγειωμένη

Εθνική Μπάσκετ: Απογειώθηκε… προσγειωμένη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση για την πορεία της προετοιμασίας, η οποία συμπλήρωσε τριάντα ημέρες, αλλά και περίσσια ταπεινότητα για την οριοθέτηση των στόχων που φτάνουν, τουλάχιστον, μέχρι την πρόκριση στα προημιτελικά, η αποστολή της Εθνικής ταξίδεψε για την Κίνα και σήμερα αναμένεται να εγκατασταθεί στην πόλη Σουτσόου ενόψει του πρώτου τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Χωρίς τον Κώστα Σλούκα, που αναμένεται να ταξιδέψει μεμονωμένα στη Ναζίνγκ, όπου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του ομίλου, τα χαμόγελα ήταν διάχυτα στην ελληνική ομάδα πριν από το μακρινό ταξίδι.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι. Ολα πήγαν καλά με μοναδική εξαίρεση τον τραυματισμό του Αθηναίου. Δουλέψαμε καλά και είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σχολίασε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και συνέχισε: «Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας ακόμα. Βρισκόμαστε στο τρίτο και τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας και τα περιθώρια βελτίωσης είναι πάρα πολύ μεγάλα, έχουμε πολλές δυνατότητες ακόμα και πολλά πράγματα να δείξουμε στο γήπεδο. Δεν τα βγάλαμε στο “Ακρόπολις”, ωστόσο δεν έγινε εσκεμμένα. Θα δουλέψουμε περισσότερο σε κομμάτια τακτικής για την αντιμετώπιση του Γιάννη από τις αντίπαλες άμυνες, ενώ πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα στο “σετ” παιχνίδι. Εχουμε ακόμα 12 μέρες».

Για τον Κώστα Σλούκα, ο τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, επανέλαβε ότι η αποθεραπεία του βαίνει ενθαρρυντικά, αλλά δεν πρόκειται να πιεστεί για να παίξει στην έναρξη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η θέληση του διεθνούς πλέι μέικερ να μην απουσιάσει από τη μεγάλη πρόκληση της διοργάνωσης είναι απολύτως δεδομένη.

Η εμπειρία του Γιώργου Πρίντεζη από τη μακρόχρονη θητεία του στην εθνική ομάδα τού υπαγορεύει να κοιτάζει ψηλά για τον στόχο της επίσημης αγαπημένης στο Μουντομπάσκετ, διατηρώντας ταπεινότητα και ρεαλισμό: «Ολοι ξέρουμε ότι, αν πάμε στην Κίνα και γυρίσουμε με ένα μετάλλιο, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι. Θέλω, όμως, να το βλέπω όσο πιο ταπεινά γίνεται. Εχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης, στο τελευταίο παιχνίδι δείξαμε κάποιες αδυναμίες. Να έχουμε περισσότερη κίνηση και να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή