Ετοιμη για το πρώτο δύσκολο βήμα προς τους ομίλους η ΑΕΚ

Ετοιμη για το πρώτο δύσκολο βήμα προς τους ομίλους η ΑΕΚ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν θα επιχειρήσει η ΑΕΚ να κάνει ένα άλμα προς το μέλλον. Επειτα από 56 χρόνια και 224 παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα βρεθεί απόψε (21.00, ΟΑΚΑ) για πρώτη φορά αντιμέτωπη με μια ομάδα από τη χώρα όπου γεννήθηκε πριν από 95 χρόνια και ξεριζώθηκε για να έρθει στην Ελλάδα.

Η Τραμπζονσπόρ είναι από την Τραπεζούντα, την «καρδιά» του Πόντου, και όχι από την Πόλη, όπου ιδρύθηκε η «Ενωση», αλλά είναι ομάδα από την Τουρκία και το συναπάντημα μαζί της έχει ένα ξεχωριστό χρώμα. Κι αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι θα γίνει σε ένα ΟΑΚΑ χωρίς ζωή και σφυγμό, μιας και λόγω της γνωστής τιμωρίας της η ΑΕΚ θα παίξει χωρίς τη βοήθεια των οπαδών της, με στήριγμα μόνο τις φωνές περίπου 150 μικρών παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS και τις ακαδημίες της.

Η διπλή αναμέτρηση με την Τραμπζονσπόρ είναι ιδιαίτερη και αγωνιστικά, μιας και ίσως κρίνει τον τρόπο που θα πορευθεί η ΑΕΚ στη συνέχεια της περιόδου: τυχόν αποκλεισμός της από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα φέρει δυνατούς κλυδωνισμούς, που ενδεχομένως να αγγίξουν και την τεχνική ηγεσία της. Ο Μιγκέλ Καρντόσο γνωρίζει ότι έχει δύσκολο μονοπάτι να διαβεί, γι’ αυτό και στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου έκρινε σκόπιμο να μιλήσει για τις επιλογές του στο παιχνίδι με την Κραϊόβα και ειδικά για την αλλαγή του Λιβάγια, που προκάλεσε την αντίδραση του Κροάτη. Το μήνυμα που πέρασε, πάντως, ήταν σαφές: «Σε αυτά τα αποδυτήρια δεν βλέπω αν είναι Ελληνες, Σέρβοι, Πορτογάλοι ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Βλέπω την απόδοσή τους, τη διάθεσή τους, την προσπάθειά τους. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο με μικρά πράγματα…»

Αν και η ΑΕΚ μετρά τέσσερις συνεχόμενες προκρίσεις στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και ένα αήττητο τριών χρόνων και 12 αγώνων στη διοργάνωση, δεν μπορεί να θεωρηθεί ξεκάθαρο φαβορί απέναντι σε μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερο… πορτοφόλι. Η Τραμπζονσπόρ ολοκλήρωσε χθες την απόκτηση του Ντάνιελ Στάριτζ (4,5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια συν μπόνους 2,2 εκατ. ευρώ για την υπογραφή του) και αν ο Αγγλος διεθνής κριθεί έτοιμος αγωνιστικά, θα παίξει στη ρεβάνς την άλλη εβδομάδα, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχυ της δυσκολίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή