Τελική πρόβα για την Εθνική μπάσκετ

Τελική πρόβα για την Εθνική μπάσκετ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσαρμογή των παικτών στις κλιματολογικές συνθήκες της Κίνας, διόρθωση των αδυναμιών που εντοπίστηκαν, κυρίως στην επίθεση, από το πρόσφατο τουρνουά «Ακρόπολις» και καθημερινή αύξηση του ρυθμού και της ομαδικότητας είναι τα ζητούμενα της Εθνικής ομάδας στους τρεις φιλικούς αγώνες που θα δώσει στο τουρνουά «Atlas» της πόλης Σουτσόου, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Η Ιορδανία θα είναι, το απόγευμα (15.00, κανάλι της FIBA στο ΥouΤube), η πρώτη αντίπαλος της ελληνικής ομάδας, η οποία προπονήθηκε δύο φορές χθες στο «Suzhou Sports Center» χωρίς προβλήματα, πέραν της απουσίας του Κώστα Σλούκα, που βρίσκεται στην Αθήνα και μεθαύριο θα δοκιμάσει να προπονηθεί.

Παρά τη σαφή τεχνική πρόθεση αύξησης των «στροφών» της Εθνικής, καλύτερη ευχή από την αποφυγή κάθε άλλου τραυματισμού και την πλήρη παράταξη της δωδεκάδας της Εθνικής στο πρώτο παιχνίδι του Μουντομάσκετ (1/9), κόντρα στο Μαυροβούνιο, δεν υπάρχει για τους ίδιους τους διεθνείς και το προπονητικό επιτελείο στην τελική ευθεία της προετοιμασίας.

Ο Μάντζαρης και ο Κόνιαρης θα διεκδικήσουν μια θέση στην περιφερειακή γραμμή, εφόσον ο Σλούκας –όπως είναι το πιθανότερο– συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα.

Οι σημειώσεις των αγωνιστικών εκκρεμοτήτων και διορθώσεων που βρίσκονται στο μπλοκ του Θανάση Σκουρτόπουλου είναι συγκεκριμένες και αφορούν τον επιθετικό «απεγκλωβισμό» του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την εμπέδωση περισσότερων επιθετικών συστημάτων για την επίτευξη καλαθιών, ακόμα και όταν η αστοχία στα τρίποντα εξακολουθεί να είναι χαρακτηριστική στην επιθετική παραγωγικότητα. Στα θετικά στοιχεία των τριών εμφανίσεων του «Ακρόπολις», ο προπονητής της Εθνικής θέλει να συνεχίσει να βλέπει τη μεγάλη αμυντική διάθεση, τη συνέπεια στη συγκομιδή των αμυντικών ριμπάουντ και την εκδήλωση αιφνιδιασμού, σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

«Εχουμε δουλέψει μέχρι τώρα σε προπονήσεις και μια σειρά αγώνων με αυξανόμενη ένταση στη δυναμική τους και εδώ θα κάνουμε τις τελικές δοκιμές και το οριστικό μοντάρισμα. Εννοείται ότι σε αυτό θα θέλαμε να είναι παρών και ο Κώστας Σλούκας, όπως όμως εννοείται ότι ποτέ δεν θα ρισκάραμε την υγεία αθλητή, οπότε μακάρι ο Κώστας να προλάβει να γίνει τελείως καλά και να τον υποδεχτούμε εδώ, έστω για τα επίσημα παιχνίδια. Εχουμε μπει στην τελική ευθεία και επαγγελματίες παίκτες τέτοιου επιπέδου, που έχουν πληθώρα παραστάσεων, έχουν συνειδητοποιήσει ότι η προετοιμασία μας πρέπει να ολοκληρωθεί με το καλύτερο δυνατό συμπέρασμα», ήταν οι δηλώσεις του Σκουρτόπουλου.

Στο τουρνουά της Σουτσόου, που αποτελεί ένα από τα τέσσερα που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Κίνας και ουσιαστικά αποτελούν τα τελικά δοκιμαστικά τεστ των διοργανωτών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, συμμετέχουν, εκτός της Ελλάδας, η οικοδέσποινα Κίνα, η Ιορδανία, η Τουρκία, το Πουέρτο Ρίκο, η Σενεγάλη, η Βενεζουέλα και η Δομινικανή Δημοκρατία, με τους αγώνες να διεξάγονται σε δύο γήπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή