«Μονότονη» νίκη της Εθνικής – Αποθέωση Αντετοκούνμπο στο γήπεδο

«Μονότονη» νίκη της Εθνικής – Αποθέωση Αντετοκούνμπο στο γήπεδο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανταγωνιστικότητα της Ιορδανίας, απέναντι στην Εθνική ομάδα μπάσκετ για τον πρώτο αγώνα του τoυρνουά «Αtlas», στην πόλη Σοτσόου, ήταν δεδομένα χαμηλότερη, οι διεθνείς παίκτες έπαιξαν καλά σε άμυνα και επίθεση, μόνο κατά διαστήματα και νίκησαν εύκολα 92-65, στο έκτο φιλικό προετοιμασίας, οκτώ ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου κυπέλλου της Κίνας.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον συμπερασμάτων για την Εθνική ομάδα, καθώς στο πρώτο, η βασική πεντάδα των Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου Μπουρούση, Αντετοκούνμπο που έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ύψους, δημιούργησε προβάδισμα 8 πόντων (25-17), παρά την νωθρή αρχή που είχε (9-9), αλλά στην συνέχεια η επόμενη πεντάδα, αύξησε την διαφορά στους 16 πόντους (ημίχρονο 47-31).

Η καλύτερη επιμέλεια των αμυντικών καθηκόντων, βοήθησε στο αυξανόμενο προβάδισμα της ελληνικής ομάδας και ενώ στην επίθεση, τα ποσοστά στα τρίποντα, δεν αποτέλεσαν εξαίρεση στον γενικότερο…κανόνα αστοχίας που υπάρχει. Η επιθετική παραγωγικότηα των διεθνών παικτών, προήλθε από τα δίποντα, τις βολές και τους αιφνιδιασμούς που αποτελούν το τρίπτυχο της φυσιογνωμίας που θα παρουσιάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και στο Μουντομπάσκετ.

«Μονότονη» νίκη της Εθνικής – Αποθέωση Αντετοκούνμπο στο γήπεδο-1

Η ατμόσφαιρα θύμιζε κάτι από… ΝΒΑ, με ήχους από τα μεγάφωνα, με μουσική, με τον κόσμο να ζει μια ξεχωριστή γιορτή στην οποία πρωταγωνίστησε ο MVP του ΝΒΑ.

«Μονότονη» νίκη της Εθνικής – Αποθέωση Αντετοκούνμπο στο γήπεδο-2

Στο τρίτο δεκάλεπτο (64-46), ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επανέφερε την βασική πεντάδα (στο Παγκόσμιο και με την επιστροφή του Σλούκα, οι τέσσερις που θα αρχίζουν τα παιχνίδια θα είναι οι Καλάθης, Παπανικολάου, Γ. Αντετοκούνμπο και Μπουρούσης) και χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει «στροφές», απέναντι σε υποδιαίστερη αντίπαλο, η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους, χωρίς να υπάρξει άλλη απόπειρα της Ιορδανίας για να δυσκόλευε την Εθνική ομάδα.

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που αποθεώθηκε σε κάθε αμυντική και επιθετική προσπάθεια του από τους Κινέζους θεατές, βρήκε τον καλύτερο ρυθμό του. Συνολικά, αγωνίσθηκε 20 λεπτά, με 13 πόντους (3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/7 βολές, 4 αμυντικά ριμπάουντ, 2 κοψίματα), ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης (17π.) και διψήφιο αριθμό είχαν οι Παπαγιάννης (10π., 4-2 ριμ.), Παπαπέτρου (12π.) και Λαρεντζάκης (11π, 3/4 τρίποντα). 

«Μονότονη» νίκη της Εθνικής – Αποθέωση Αντετοκούνμπο στο γήπεδο-3

Στον ημιτελικό του τουρνουά «Atlas», την Δευτέρα (26/8, 19.30 ώρα Ελλάδας) η Εθνική θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Κίνας-Δομινικανής Δημοκρατίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή