Σαν να μην υπάρχει το 4-0

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και φράση-κλισέ αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το πώς αντιμετωπίζουν στον Ολυμπιακό την αποψινή (22.00) ρεβάνς με την Κράσνονταρ στη Ρωσία: «Σαν να είναι 0-0».

Με αυτή τη λογική, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ολοκληρώσουν εκείνο που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη», έχοντας βέβαια το πολύ σημαντικό αβαντάζ του 4-0. Ενα προβάδισμα που τους καθιστά το απόλυτο φαβορί για να είναι την Πέμπτη στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ – αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Από τη στιγμή, μάλιστα, που οι Ρώσοι πριν από δύο εβδομάδες πέτυχαν το «θαύμα» στο Πόρτο, σημειώνοντας τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, τότε ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να τους υποτιμήσει. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς, μιλώντας χθες στους εκπροσώπους του Τύπου, ήταν ξεκάθαρος ότι ο Ολυμπιακός δεν θα μπει στο γήπεδο για να ρισκάρει. «Δεν υπάρχει πιθανότητα να επαναπαυτούμε. Πρόκειται για το πρεστίζ μας, θα δώσουμε υπερηφάνεια στην Ελλάδα, δεν θα ρισκάρουμε να χαθεί η ευκαιρία. Να είστε σίγουροι ότι οι παίκτες θα είναι σοβαροί, έξυπνοι, και δεν θα πετάξουμε την ευκαιρία να μπούμε στους ομίλους. Οι παίκτες ξέρουν ποια ομάδα αντιπροσωπεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, δίνοντας και το στίγμα του αποψινού αγώνα.

Ο Μαρτίνς, εκτός απρόοπτου, θα επαναφέρει την «ευρωπαϊκή» ενδεκάδα. Αν υπάρξει αλλαγή, αυτή θα έχει να κάνει μόνο με τον παρτενέρ του Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας.

Από την άλλη, στην Κράσνονταρ θεωρούν ότι, όπως τα κατάφεραν στην Πορτογαλία, μπορούν να τα καταφέρουν και απέναντι στον Ολυμπιακό. Πάντως, στη συνέντευξη του Σεργκέι Ματβέεφ, έγινε πολλή κουβέντα και για το πέναλτι που ζήτησαν οι Ρώσοι στο χέρι του Γκιγιέρμε, ενώ τονίστηκε ότι έστειλαν επιστολή και στην UEFA.

Στα μεταγραφικά, αν υπάρχει σήμερα παιχνίδι, ήδη έχουν γίνει οι διεργασίες για να κλείσει άμεσα το θέμα του μέσου. Σύμφωνα μάλιστα με το «France Football», ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει επανέλθει δυνατά για τον Γιασίν Μπενζιά. Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Λιλ δεν υπολογίζει ούτε φέτος τον Αλγερινό μέσο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή