To μέλλον (και το Τόκιο) καλεί τον ρέκορντμαν Παπαστάμο

To μέλλον (και το Τόκιο) καλεί τον ρέκορντμαν Παπαστάμο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την υψηλότερη θέση της παγκόσμιας κολύμβησης εφήβων, ένας δεκαοκτάχρονος κολυμβητής από τα Χανιά, ο Απόστολος Παπαστάμος χάρισε χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα και στον αθλητισμό, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό των 400 μέτρων μεικτής ατομικής.

Το ταλέντο του Παπαστάμου είχε αναγνωρισθεί και είχε επιβεβαιωθεί από τους ειδήμονες της κολύμβησης, τα δύο τελευταία χρόνια, για τον αθλητή που έχει προπονητή τον Κώστα Τζιλιβάκη, καθώς κατέχει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 200 μ. και 400 μ. σε επίπεδο εφήβων. Οι τεχνικές προδιαγραφές του είναι υψηλού επιπέδου, ειδικά στο πρόσθιο, στο οποίο αρέσκεται να αγωνίζεται, ενώ προπονείται καθημερινά περισσότερο από πέντε ώρες, συνδυάζοντας και τις μαθησιακές υποχρεώσεις του λυκείου.

Πριν από τρεις ημέρες, το όνομα του έγινε γνωστό σε ανθρώπους που δεν ασχολούνται με την κολύμβηση, γιατί το επίτευγμα του είναι σπουδαίο. Επιτυγχάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 4:11.93., ο Χανιώτης κολυμβητής άφησε στη δεύτερη θέση τον Ρώσο Ιλια Μπορόντιν (4:12.95) και  στην τρίτη τον Γάλλο Λεόν Μαρσάντ (4:16.37).

«Πιστεύω στις δυνατότητές μου και στην προπόνηση που είχα κάνει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια που δέχθηκα, μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω να προσπαθώ για υψηλότερους στόχους», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων.

Ο Παπαστάμος κατέρριψε και το ρεκόρ του Γιάννη Δρυμωνάκου (4:14.41) από το Ευρωπαϊκό του 2012, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. μεικτής ατομικής στο Παγκόσμιο. Με την επίδοση του στα 400 μ. μεικτής ατομικής, εξασφάλισε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

«Θερμά συγχαρητήρια για την επιβλητική παγκόσμια επιτυχία, τόσο σε επίπεδο μεταλλίων όσο και σε επίπεδο επιδόσεων.  Επιτυχία, η οποία δίνει και ένα κορυφαίο παράδειγμα στη γενιά σας. Το μέλλον είναι μπροστά σας και σας ανήκει», ανέφερε στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Twitter: ««Θερμά συγχαρητήρια στον Απόστολο Παπαστάμο. Μία τεράστια επιτυχία, μας έκανε πολύ περήφανους!».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έγραψε χαρακτηριστικά: «Τα συγχαρητήρια, όσο θερμά κι αν είναι, δεν επαρκούν για τις επιτυχίες του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή