Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή στην ΑΕΚ

Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή στην ΑΕΚ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενικό ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή ήταν ο δρόμος που διάλεξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην προσπάθειά του να βγάλει την ΑΕΚ από το τέλμα που την έριξαν στο ξεκίνημα της περιόδου ο διαφαινόμενος αποκλεισμός της από την Τραμπζονσπόρ στην Ευρώπη και η ήττα-σοκ από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το καμπανάκι που είχε ηχήσει από την πολύ κακή εμφάνιση στη ρεβάνς με την Κραϊόβα δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και έτσι τα απόνερα της ήττας από την Ξάνθη παρέσυραν στο διάβα τους τον Μιγκέλ Καρντόσο και το επιτελείο του, τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο, μαζί με τον επί σειράν ετών γενικό αρχηγό Βασίλη Δημητριάδη.

Κοντά σε αυτούς παραλίγο να φτάσει μέχρι την ώρα της εξόδου και ο Ζεράλδες, πριν καν συμπληρώσει δύο μήνες από τον ερχομό του. Επικράτησε τελικά ψυχραιμία από τις δύο πλευρές και σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον, τo ενδεχόμενο δανεισμού ή λύσης του συμβολαίου του μοιάζει να απομακρύνεται.

Ο Καρντόσο πήρε χαρτί απόλυσης για τρίτη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Ναντ και τη Θέλτα. Προσωρινός (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου) αντικαταστάτης του θα είναι ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της ομάδας θα οδηγήσει την ΑΕΚ στα ματς με την Τραμπζονσπόρ αύριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή για το πρωτάθλημα, για να δώσει χρόνο στη διοίκηση να βρει νέο προπονητή.

Πρώτο όνομα που συζητήθηκε είναι αυτό του Γκουστάβο Πογιέτ, οι σχέσεις του οποίου με τον ισχυρό άνδρα της Ενωσης έχουν μπει πλέον σε καλύτερη φάση μετά το θυελλώδες διαζύγιο προ τριετίας. Για τη θέση του Νίκου Λυμπερόπουλου, ψηλά στη λίστα είναι ο Ιλια Ιβιτς.

Ο Κωστένογλου προπόνησε τους παίκτες, έχοντας δίπλα του τον Ηλία Ατματσίδη. Από το επιτελείο του Καρντόσο παρέμειναν (μέχρι νεωτέρας) ο βοηθός του, Νίκος Παναγιωτάρας, και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μελισσανίδης πήγε στα Σπάτα και μίλησε στους παίκτες. Τόνισε ότι δεν έχει νόημα να κοιτάνε πίσω παρά μόνο μπροστά και εξέφρασε τη σιγουριά ότι έχουν την ποιότητα να γυρίσουν την κατάσταση, αρχής γενομένης αύριο στην Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή