Οι τοποθετήσεις ΚΕΔ, ΓΓΑ και Nova για το VAR

Οι τοποθετήσεις ΚΕΔ, ΓΓΑ και Nova για το VAR

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aρκετές διαμαρτυρίες προκάλεσε η πρεμιέρα του VAR στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1. Στον αγώνα Ολυμπιακός – Αστέρας, ο διαιτητής Κουμπαράκης έκανε χρήση του VAR για να διαπιστώσει εάν υπήρξε κράτημα του Μπαράλες από τον Ελ Αραμπί στη μεγάλη περιοχή. Από τους τηλεοπτικούς δέκτες φαίνεται ότι τα ριπλέι δεν είναι αρκούντως διαφωτιστικά, με αποτέλεσμα να μην καταλογίσει πέναλτι και να προκληθούν αντιδράσεις όχι μόνο για την απόφασή του, αλλά και για τη χρήση του VAR και συγκεκριμένα για τις μακρινές εικόνες που είδε. Ο θόρυβος οδήγησε στις επίσημες τοποθετήσεις της ΚΕΔ/ΕΠΟ, της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού και της Nοva.

«Αναφορικά με αυτό το περιστατικό, η ΚΕΔ είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει ότι τόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, όσο και οι διαιτητές VAR και AVAR, δεν κατέστη δυνατόν, λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας, να έχουν τις σωστές εικόνες, που θα τους βοηθούσαν στη λήψη της απόφασης. Μόλις η διαδικασία συλλογής στοιχείων ολοκληρωθεί, θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες, τόσο για το παιχνίδι στο “Γ. Καραϊσκάκης” και την επίμαχη φάση όσο και για τους υπόλοιπους αγώνες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακoίνωση της ΚΕΔ.

«Η πολιτεία, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, χρηματοδότησε με περισσότερα από 10 εκατομμύρια τις υποδομές για την εγκατάσταση του VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παρότι όφειλαν να έχουν μεριμνήσει γι’ αυτό οι ΠΑΕ και η ΕΠΟ. Το έπραξε, όμως, επειδή πρόκειται για το πιο σύγχρονο “εργαλείο”, προκειμένου να συμβάλει, μέσω αυτού, στην προσπάθεια για μεγαλύτερη αξιοπιστία της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, στη λειτουργία του VAR, η πολιτεία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ανάμειξη», υποστήριξε η ΓΓΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Nova: «Η επιλογή και η αξιοποίηση των τηλεοπτικών εικόνων από όλες τις κάμερες για καταλογισμό οποιαδήποτε πιθανής παράβασης (off side, πέναλτι κτλ.) αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των αρμοδίων της διαιτησίας, χωρίς οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της ομάδας του VAR και της ομάδας παραγωγής της Nova». Διαμαρτυρίες υπήρξαν και από τον Αρη, που ζήτησε πέναλτι σε κράτημα του Νάστου στον Ιντέγε, αλλά και από τους Ατρόμητο και ΑΕΛ για το μεταξύ τους παιχνίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή