Επίλογος με νίκη στα φιλικά της Εθνικής μπάσκετ, αναμένοντας την ενσωμάτωση του Σλούκα

Επίλογος με νίκη στα φιλικά της Εθνικής μπάσκετ, αναμένοντας την ενσωμάτωση του Σλούκα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά «Αtlas», νικώντας με χαρακτηριστική άνεση την Βενεζουέλα (72-51) και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (δεν έπαιξε προληπτικά λόγω των συνηθισμένων ενοχλήσεων στο γόνατο του), ήταν ο επίλογος των εννέα φιλικών αγώνων προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας, την ερχόμενη Κυριακή (1/9).

Αν και τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων δεν είναι αυτοσκοπός, η ελληνική ομάδα σημείωσε οκτώ νίκες και γνώρισε μια ήττα από την Σερβία, στην παράταση και στο πιο δυνατό και δύσκολο παιχνίδι προετοιμασίας.

Με την ενσωμάτωση του Κώστα Σλούκα (ταξιδεύει το βράδυ για την Κίνα), οι προπονήσεις θα συνεχιστούν χωρίς απόντες, μέχρι και την Παρασκευή (30/8) στην πόλη Νανζίνγκ, όπου θα μεταβεί η ελληνική αποστολή για τους τρείς αγώνες του ομίλου και αντιπάλους, το Μαυροβούνιο, την Βραζιλία και την Νέα Ζηλανδία, ενώ ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, θα επιλέξει την τελική δωδεκάδα, αποφασίζοντας για τον παίκτη (Μάντζαρης ή Κόνιαρης) που θα αποκλείσει. 

Απέναντι στην Βενεζουέλα, η Εθνική έδωσε το ευκολότερο παιχνίδι της προετοιμασίας της, καθώς υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, αλλά και οι Έλληνες παίκτες έπαιξαν με αυτοσυγκέντρωση, ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο (19-20), με αποτέλεσμα να δεχτούν έξι πόντους στην δεύτερη περίοδο (25-36), δεκατέσσερις στην τρίτη (39-57) και έντεκα στην τέταρτη. Η Βενεζουέλα, μετά…βίας, ξεπέρασε τους 50 πόντους στην επίθεση της.

Η Εθνική έκανε περισσότερο συντήρηση δυνάμεων γιατί δεν χρειαζόταν να ανεβάσει «στροφές» στην απόδοση της και ήθελε να αποφύγει πιθανή νέα κακοτυχία τραυματισμού, αν και οι αντίπαλοι της, δεν έπαιξαν σκληρά στην άμυνα, ενώ ξεπέρασε ανεπαίσθητα την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Απλά, αν έπαιζε έστω και για 15 λεπτά ο Greek Freak, η τελική διαφορά του σκορ θα ξεπερνούσε τους 30 πόντους.

Οι πόντοι της Εθνικής: Καλάθης 11 (1), Μάντζαρης 11 (3), Λαρεντζάκης 4 (1), Κόνιαρης 8 (2), Παπαπέτρου 6, Παπανικολάου 2, Πρίντεζης 2, Βασιλόπουλος 3 (1), Αντετοκούνμπο 5 (1), Μπουρούσης 12 (1), Παπαγιάννης 10

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή