Πανηγυρικά στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Πανηγυρικά στους ομίλους ο Ολυμπιακός

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το ραντεβού με τα αστέρια δεν θα μπορούσε να χαθεί. Ο Ολυμπιακός νίκησε και στη Ρωσία την Κράσνονταρ με 2-1 για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και θα δώσει ξανά το «παρών» στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης σε επίπεδο συλλόγων.

Το σενάριο της χθεσινής ρεβάνς το έγραψε η… μοίρα. Αυτή που όρισε από μόνη της ως πρωταγωνιστή της πρόκρισης τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μαρτίνς, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός είχε αποφασίσει να ξεκινήσει την ίδια ενδεκάδα με το πρώτο παιχνίδι. Ομως ο Γκερέρο ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και έτσι τον αντικατέστησε στο αρχικό σχήμα. Από κει και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους.

Ο Ελ Αραμπί σκόραρε δύο φορές –ανοίγοντας λογαριασμό και στην Ευρώπη μετά το πρωτάθλημα– και ήταν αυτός που ολοκλήρωσε το «τσεκ ιν» των «ερυθρολεύκων» στους ομίλους και στο ραντεβού τους με τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.

Οπως ήταν λογικό και έχοντας το 4-0 ως… μαξιλάρι, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι χωρίς διάθεση να ρισκάρει. Αντίθετα οι Ρώσοι ήταν αναγκασμένοι να παίξουν τα ρέστα τους και χαμογέλασαν μόλις στο 10ό λεπτό, όταν ο Ούτκιν μετά από σέντρα του Βάντερσον άνοιξε το σκορ. Το γκολ έδωσε κρυφές ελπίδες στην Κράσνονταρ ότι μπορεί να πετύχει ακόμη ένα θαύμα.

Τα χαμόγελα όμως πάγωσαν και οι ελπίδες εξανεμίστηκαν ένα λεπτό μετά, όταν ο Βαλμπουενά έβγαλε έξοχη ασίστ στον Ελ Αραμπί και αυτός δεν δυσκολεύθηκε να φέρει το ματς στα ίσα.

Πλέον το μόνο που είχε σημασία ήταν το τελικό αποτέλεσμα, καθώς η πρόκριση είχε κριθεί. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Ετσι μόλις στο 48ο λεπτό, ο Βαλμπουενά έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και σχεδόν σε κενή εστία την έστειλε ξανά στα δίχτυα, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη διαδικασία των προκριματικών, καθώς έκλεισε θέση στους ομίλους έχοντας πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τέρματα 13-1.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Κριτσιούκ, Πετρόβ (58΄ Σκόπιντσεβ), Φιόλουσον, Σπάιτς, Στότσκι, Φιλένα, Ούτκιν (67΄ Ιγκνάτιεφ), Ολσον, Σουλεϊμάνοβ (32΄ Ναμλί), Βάντερσον, Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέδο (64΄ Σισέ), Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (83΄ Καμαρά), Βαλμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί (75΄ Σουντανί).

• Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, προκρίθηκαν επίσης ο Ερυθρός Αστέρας, που αναδείχτηκε στο Βελιγράδι ισόπαλος 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις (2-2 το πρώτο ματς), και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία (2-0 το πρώτο παιχνίδι). Σήμερα στις 10 μ.μ. παίζουν: Αγιαξ – ΑΠΟΕΛ (0-0), Μπριζ – Λίντσερ (1-0), Σλάβια Πράγας – Κλουζ (1-0).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή