Να νικήσει Σλόβαν και… ΠΑΟΚ

Να νικήσει Σλόβαν και… ΠΑΟΚ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν για τον προπονητή της ΑΕΚ Νίκο Κωστένογλου το θαύμα μιας μεγάλης ανατροπής περνάει μόνο μέσα από την πίστη, στον άλλο «Δικέφαλο», για τον Αμπέλ Φερέιρα, το κλειδί για την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι η λέξη «θέληση».

Η νίκη των Σλοβάκων με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι τούς δίνει ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα στην αποψινή (20.00) ρεβάνς στην κατάμεστη Τούμπα, αλλά ο πρωταθλητής μπορεί να το ανατρέψει εάν δείξει ότι το θέλει με την ίδια δίψα που κυνήγησε πέρυσι τον τίτλο.

Πρόσθετο βάρος στην πλάτη του είναι το σερί των επτά συνεχόμενων αγώνων χωρίς νίκη στην Ευρώπη, η αδυναμία του να αξιοποιήσει τη δύναμη της έδρας του (η τελευταία ευρωπαϊκή νίκη του στην Τούμπα ήταν πριν από δύο χρόνια επί της Εστερσουντ) και η κακή συνήθειά του να δέχεται φέτος γκολ σε κάθε επίσημο αγώνα του.

Κι αν σκοράρει απόψε η Σλόβαν στην Τούμπα, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ για να περάσει αυτός στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο.

«Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι βέβαιο. Το μοναδικό σίγουρο είναι πως και εγώ και οι παίκτες μου γνωρίζουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Το μοναδικό που απαιτώ είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, όπως και οι φίλαθλοί μας. Πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, τα θέλουμε», τόνισε ο Αμπέλ Φερέιρα.

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε εμείς, αλλά θέλει και ο αντίπαλος. Είναι μια μάχη θέλησης. Πρέπει να σιγουρέψουμε πως θα έχουμε στο τέλος αποτέλεσμα πρόκρισης. Με τα έως τώρα δεδομένα, η Σλόβαν έχει πλεονέκτημα. Εμείς έχουμε το δεύτερο ημίχρονο στην έδρα μας και πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με πρώτο στόχο να αποφύγουμε τα αβίαστα λάθη. Ακόμα κι αν χρειαστούμε παράταση, είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε».

Πέρα από τους μονίμως απόντες Βιερίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ, εκτός μάχης είναι και ο τιμωρημένος Μάτος. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και η Τούμπα θα είναι «καυτή» απόψε.

Η δίψα όλων για πρόκριση είναι μεγάλη, όπως δείχνει και η ομιλία-έκπληξη του Ιβάν Σαββίδη στους παίκτες, για να τους εμψυχώσει και να τους δείξει πόσο πολύ θέλει την επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή