Πικρός αποκλεισμός ΠΑΟΚ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδανικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ, σπατάλησε νωρίς όλη τη βενζίνη του και τερμάτισε πρόωρα ένα ακόμη ευρωπαϊκό ταξίδι, όπως συνέβη και πριν δύο χρόνια με αντίπαλο την Εστερσουντ.

Ο πρωταθλητής έδωσε τέλος στο σερί των επτά ευρωπαϊκών του αγώνων χωρίς νίκη, αλλά το 3-2 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μετά την ήττα του στη Σλοβακία. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα μένει χωρίς εκπρόσωπο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μιας και το εντυπωσιακό 2-0 της ΑΕΚ στην Τραπεζούντα δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει το 1-3 του ΟΑΚΑ.

Αχίλλειος πτέρνα για τον ΠΑΟΚ ήταν ξανά η άμυνά του και η… Τούμπα. Εχασε άλλη μια πρόκριση μέσα στην «καυτή» έδρα του, χωρίς το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού να είναι απαγορευτικό. Η Σλόβαν τιμώρησε την επιπολαιότητα της ελληνικής ομάδας, κόντρα στην εικόνα του αγώνα: ο ΠΑΟΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση, είχε ποσοστά κατοχής σε επίπεδο… αιχμαλωσίας (73-27) και, σε 30 τελικές προσπάθειες και 18 κόρνερ, πέτυχε τρία γκολ, όσα παραλίγο να πετύχουν και οι Σλοβάκοι, που, σε τρεις όλες κι όλες προσπάθειές τους εντός στόχου, είχαν δύο γκολ και ένα δοκάρι!

Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα από την αρχή, μετά το 0-1 από τον Μεντβέντεφ στο 37΄, στην πρώτη επικίνδυνη επίθεση της Σλόβαν. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να σκοράρει τουλάχιστον τρεις φορές στο β΄ ημίχρονο για να προκριθεί και φάνηκε ότι μπορεί να τα καταφέρει μετά τα δύο απανωτά γκολ του Λημνιού και του Σφιντέρσκι μέσα σε ένα δίλεπτο (49΄ και 50΄). Η ανατροπή του σκηνικού έφερε ενθουσιασμό, μεγαλύτερη πίεση και 2-3 καλές ευκαιρίες για ένα γρήγορο 3-1, αλλά η Σλόβαν ισοφάρισε σε 2-2 με τον Ντε Μάρκο στο 61΄ και είχε δοκάρι στο 68΄ με τον Μποζίκοφ. Η απέλπιδα πίεση του ΠΑΟΚ έφερε το 3-2 με τον Γιαννούλη στο 87΄ και δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις, χωρίς να γραφτεί τελικά το 4-2 που έδινε την πρόκριση…

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (64΄ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (31΄ Ντάγκλας Αγκούστο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46΄ Σφιντέρσκι), Ακπομ.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Γκρέιφ, Ντε Γκαμπς, Μόχα, Σποράρ, Ιμπραήμ (68΄ Νονό), Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν (88΄ Ρατάο), Μποζίνκοφ, Μπάιριτς (78΄ Σουκότσκι), Ντε Μάρκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή