Μια νέα πρόκληση στον δρόμο του Ολυμπιακού

Μια νέα πρόκληση στον δρόμο του Ολυμπιακού

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρόμος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ούτως ή άλλως, είναι δύσβατος. Αυτός που έτυχε φέτος στον Ολυμπιακό δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Με αντιπάλους την Μπάγερν, τη φιναλίστ του θεσμού Τότεναμ και τον Ερυθρό Αστέρα, οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να είναι ρεαλιστές. Πρώτος στόχος δεν είναι άλλος από την 3η θέση, που τους δίνει όμως τη δυνατότητα να παραμείνουν στο φινάλε της διαδρομής ευρωπαϊκά ενεργοί συνεχίζοντας στο Γιουρόπα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Γερμανοί και οι Αγγλοι είναι τα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις και ότι ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας θα παλέψουν για την 3η. Ομως, πάντα στο ποδόσφαιρο ένα μικρό παράθυρο έκπληξης μένει ανοικτό.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η Μπάγερν ξεκινάει κάθε σεζόν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που έχει πετύχει πέντε φορές στην ιστορία της. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων τη σεζόν 2015-16, με τους Βαυαρούς να μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες: 3-0 στο Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων και 4-0 στο Μόναχο για την 5η αγωνιστική.

Η Τότεναμ έφτασε πέρυσι μέχρι τον τελικό του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της, κάτι που φανερώνει το πόσο έχει αλλάξει πλέον επίπεδο. Βέβαια η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε πολύ καλά στην Αγγλία, αλλά πάντα έχει τον πρώτο λόγο στα ματς με τους «ερυθρόλευκους». Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τα «σπιρούνια» στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τη μορφή που έχει από το 1992 και μετά.

Η ομάδα-κλειδί του ομίλου δεν είναι άλλη από τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς με αυτόν θα κοντραριστεί ο Ολυμπιακός για την 3η θέση. Οι Σέρβοι (που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν το παλαιό Κύπελλο Πρωταθλητριών) με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο τους έκαναν πέρυσι την υπέρβαση και μπήκαν για πρώτη φορά στους ομίλους της διοργάνωσης, κάτι που επανέλαβαν και  φέτος. Δεν αποκλείεται το παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού να είναι αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Μια νέα πρόκληση στον δρόμο του Ολυμπιακού-1

Βέβαια, το ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα από τον δρόμο των δευτεραθλητών αποτελεί μεγάλη κατάκτηση και δικαίωση, για την οποία μίλησε από το Μονακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην κλήρωση επικαλούμενος τον Νίκο Καζαντζάκη: «Για την κλήρωση έχω να πω αυτό που ο Νίκος Καζαντζάκης μάς εξηγεί με αριστουργηματικό τρόπο, γιατί πρέπει να μας αρέσει ο ανήφορος. Εγώ λατρεύω τον ανήφορο, είναι κάτι που μας δίνει ώθηση και περνάει σε παίκτες και οπαδούς. Γενικά μας αρέσουν τα δύσκολα».

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η εκτίμηση του Πέδρο Μαρτίνς: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά. Οι παίκτες μας έχουν μεγάλη θέληση. Επίσης, είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να παίξει στο γήπεδό μας. Θα παλέψουμε απέναντι σε κάθε ομάδα. Εχουμε φιλοδοξίες», είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αφίξεις

Η πρόκριση στους ομίλους έφερε άμεσα ενίσχυση, καθώς στη χώρα μας είναι από χθες ο Γιασίν Μπενζιά, ενώ σήμερα στις 11.00 αναμένεται και ο Μάξι Λοβέρα.

Συγκεκριμένα, ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός θα δοθεί δανεικός από τη Λιλ για έναν χρόνο, και κατά την άφιξή του στάθηκε στο μέγεθος του Ολυμπιακού και στην ικανοποίησή του για τη μεταγραφή. Οσον αφορά τον 20χρονο Αργεντινό επιθετικό, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τους «ερυθρόλευκους».

Επίσης, φωτιές άναψε χθες στον κόσμο του Ολυμπιακού ανάρτηση Ελληνα δημοσιογράφου στο Τwitter, καθώς αποκάλυψε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης συζήτησε για λίγη ώρα σε ξενοδοχείο του Μονακό με τον Ρανταμέλ Φαλκάο.

Τέλος, στην Μπέβερεν ως δανεικός θα συνεχίσει ο Ντουρμισάι, ενώ παίκτης του Ατρομήτου πρέπει να θεωρείται ο Θανάσης Ανδρούτσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή