Επιστροφή της Φόρμουλα 1 για… τα τυπικά

Επιστροφή της Φόρμουλα 1 για… τα τυπικά

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μήνα μετά την καλοκαιρινή διακοπή, η Φόρμουλα 1 επιστρέφει με την κούρσα του Βελγίου, εκεί όπου ο Λιούις Χάμιλτον θέλει να ανοίξει ακόμη περισσότερο τη διάφορα από τους Βάλτερι Μπότας και Μαξ Φερστάπεν. Ο Βρετανός πρωταθλητής βρίσκεται στην πρώτη θέση με 250 βαθμούς, όμως τον ακολουθούν οι δύο πιλότοι με 188 και 181 β. αντίστοιχα. Ο «πιλότος» της Ρεντ Μπουλ προέρχεται από δύο δυνατές εμφανίσεις σε Ουγγαρία και Γερμανία, και μετά το γκραν πρι του Βελγίου θα ήθελε να ανέβει στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Με εννέα αγώνες να απομένουν όμως, σχεδόν απίθανο μοιάζει να αλλάξει κάτι στην κορυφή. Ο επικεφαλής της Ρεντ Μπουλ Κρίστιαν Χόρνερ παραδέχθηκε πως μόνο με ένα θαύμα θα μπορούσε να χάσει το πρωτάθλημα ο Χάμιλτον: «Ο Λιούις έχει μια διαφορά τριών νικών βαθμολογικά, με εννέα αγώνες να απομένουν, οπότε θα έπρεπε να μην εμφανιστεί για τρία γκραν πρι. Είναι εξαιρετικά απίθανο. Θα έπρεπε να τα κάνουν “μπάχαλο” τεραστίων διαστάσεων για να μην κερδίσουν αυτό το πρωτάθλημα».

Οσον αφορά το μη αγωνιστικό κομμάτι της Φόρμουλα 1, πολλά ακούστηκαν και ειπώθηκαν για το μέλλον του Μπότας, με τα περισσότερα σενάρια να τον θέλουν να αναζητεί κάποια άλλη ομάδα με έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως εκείνος αποφάσισε να υπογράψει επέκταση συμβολαίου με τη Μερτσέντες για ακόμη έναν χρόνο. Ο αναπληρωματικός πιλότος της Μερτσέντες για φέτος, Εστεμπάν Οκόν, θα επιστρέψει του χρόνου ως πρωταγωνιστής της Ρενό, αντικαθιστώντας τον Χούλκενμπεργκ. Ο 22χρονος Γάλλος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο και, όπως δήλωσε, είναι πολύ περήφανος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 από την ερχόμενη σεζόν, το 2020, θα αγωνιστούν σε δύο παραπάνω αγώνες απ’ ό,τι συνήθως, καθώς το προσχέδιο του αγωνιστικού προγράμματος της διοργανώτριας αρχής περιλαμβάνει 22 γκραν πρι. Το καλεντάρι του νέου πρωταθλήματος θα υποβληθεί για έκκριση στη συνεδρίαση της FIA (Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου) που αναμένεται να λάβει χώρα στις 4 Οκτωβρίου. Οι δύο νέες πίστες βρίσκονται στην Ολλανδία και στο Βιετνάμ. Η σεζόν θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και θα ολοκληρωθεί στο Αμπου Ντάμπι στις 29 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή