Με…θεατή τον Γιάννη, η Εθνική είχε νικηφόρα πρεμιέρα στο Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας

Με…θεατή τον Γιάννη, η Εθνική είχε νικηφόρα πρεμιέρα στο Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΙΝΑ. Η «αρχή είναι του ήμισυ του παντός», όπως έλεγαν οι σοφοί της αρχαίας Ελλάδας και στην πρεμιέρα του 18ου Παγκοσμίου κυπέλλου, η Εθνική ομάδα που έχει “όνειρα” και στόχους μεταλλίου, έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, το πρώτο βήμα της. Απέναντι στο Μαυροβούνιο και χωρίς να ασχοληθεί με την δυναμικότητα του αντιπάλου της, η ελληνική ομάδα νίκησε εύκολα (85-60) και με συνοπτικές διαδικασίες, αφού μετά τα πρώτα 25 λεπτά, το ελληνικό σόου είχε… θεατή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Προς απογοήτευση των 15.000 Κινέζων θεατών που αποθέωναν τον MVP του ΝΒΑ στην…προθέρμανση του αγώνα, ο Giannis έπαιξε 16 λεπτά και χωρίς να χρειασθεί να εντυπωσιάσει και να βοηθήσει περισσότερο την Εθνική ομάδα, είδε τους συμπαίκτες του να χορεύουν… συρτάκι τους Μαυροβούνιους που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των αναμενομένων.

Με…θεατή τον Γιάννη, η Εθνική είχε νικηφόρα πρεμιέρα στο Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας-1

Η Εθνική είχε την ιδανικότερη αρχή στο πρώτο ημίχρονο (42-16) και η διαφορά των 26 πόντων αντικατροπίζει, αφενός την αμυντική προσήλωση της, με όποια πεντάδα κι αν χρησιμοποίησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος άλλαξε πέντε σχήματα στα δυο πρώτα δεκάλεπτα. Η ελληνική ομάδα άρχισε με το ψηλό σχήμα των Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μπουρούση και Γιάννη Αντετοκούνμπο και ξεπέρασε την αρχική αστοχία της με την άρνηση που είχε στην άμυνα της για δεχτεί καλάθι από το Μαυροβούνιο, ειδικά με μακρινά σουτ ή τρίποντα (7/28 σουτ εντός παιδιάς). Η Εθνική επέβαλε σταδιακά τον ρυθμό της (11-4 στο 8’), με τον αρχηγό της, Γιάννη Μπουρούση να έχει δυο κλεψίματα και δυο ασίστ και διατηρώντας σταθερή αποτελεσματικότητα στην άμυνα της (ο Nτουμπλιέβιτς δεν σκόραρε σε 15 λεπτά συμμετοχής, ο Βούτσεβιτς είχε οκτώ πόντους), αύξησε τους επιθετικούς ρυθμούς της. Ήταν θέμα χρόνου, η διαφορά του σκορ να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων (26-11 στο 14’) και τον τεχνικό της Εθνικής να ξεκουράζει τον Giannis και να περιμένει την θετική ανταπόκριση των συμπαικτών του, όπως και έγινε. Η κυκλοφορία της μπάλας, έγινε περισσότερο εύρυθμη με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Σλούκα και Καλάθη και τον πρώτο να έχει γίνει ένα “σώμα” με τους συμπαίκτες του, μετά την δεκαήμερη απουσία του τραυματισμού του. Με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να αντικαθιστά στην πεντάδα τον αδελφό του και τους Πρίντεζη και Μπουρούση να σκοράρουν, η διαφορά του σκορ είχε μόνο αυξητικές τάσεις. Η έκβαση του δεύτερου ημιχρόνου δεν άλλαξε γιατί η ελληνική ομάδα δεν χαλάρωσε και μπορεί να δέχτηκε πόντους, αντί των 16 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με εξαίρεση, την μείωση του σκορ, μέχρι τους 20 πόντους (51-31), δεν απειλήθηκε από το Μαυροβούνιο. Η επαναχρησιμοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του συνονόματου του, Μπουρούση, αφενός ήταν αχρείαστη και αφετέρου ο Σκουρτόπουλος ήθελε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αξιοποίησης των άλλων παικτών, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής τους και δοκιμάζοντας την εγρήγορση τους σε άμυνα και επίθεση.

Με…θεατή τον Γιάννη, η Εθνική είχε νικηφόρα πρεμιέρα στο Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας-2

Πέραν των καλύτερων ποσοστών και στις τρείς κατηγορίες της επίθεσης (βολές,δίποντα, τρίποντα), η Εθνική κέρδισε οκτώ περισσότερα ριμπάουντ και είχε 10 περισσότερες ασίστ από τους αντιπάλους της, ενώ πολυτιμότερος παίκτης ψηφίσθηκε ο Παπαγιάννης για τα εντυπωσιακά “καρφώματα” του, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο σταθερότερος παίκτης στην επίθεση και πρώτος σκόρερ.

Oγδόντα Έλληνες φίλαθλοι έχουν ταξιδέψει στην Νανζίγκ για να ενισχύσουν την Εθνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ και έκαναν έντονη την παρουσία τους στο χωρητικότητας 20.000 θέσεων στάδιο της κινεζικής πόλης, με απλώνοντας την ελληνική σημαία που είχαν οι οργανωμένοι εκδρομείς του συνδέσμου «Πελάργοί».

Με…θεατή τον Γιάννη, η Εθνική είχε νικηφόρα πρεμιέρα στο Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας-3

ΕΛΛΑΔΑ: Αντετοκούνμπο Γ. 10, Αντετοκούνμπο Θ. 8 (1), Μπουρούσης 12 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Καλάθης 5, Λαρεντζάκης 7 (1), Μάντζαρης 2, Παπαγιάννης 15, Παπανικολάου 2, Παπαπέτρου 4, Πρίντεζης 16 (2), Σλούκας 4, Βασιλόπουλος.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μπιέλιτσα 9 (1), Ντούμπλιεβιτς 5, Ιβάνοβιτς 9 (1 τρίποντο, 3/10 σουτ, 5 ασίστ), Νίνταμ 5 (1), Πόποβιτς Α., Πόποβιτς Π. 11 (1), Ράντοντσιτς, Ράντοβιτς 2, Σέχοβιτς Σουάντ 3 (1), Σέχοβιτς, Σεάντ 2, Τοντόροβιτς 2, Βούτσεβιτς 12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή