Φαντ Σιπ: «Να μπει το “εγώ” μας κάτω από την ομάδα»

Φαντ Σιπ: «Να μπει το “εγώ” μας κάτω από την ομάδα»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άκρη του γκρεμού βρίσκεται η εθνική ομάδα, που καλείται την Πέμπτη στη Φινλανδία να παίξει το τελευταίο της χαρτί, όσον αφορά την πορεία της στον όμιλο και τις πιθανότητες να διεκδικήσει την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2020. Αν τα καταφέρει και φύγει με το θετικό αποτέλεσμα, παραμένει ζωντανή. Αν όχι, αποχαιρετά ουσιαστικά κάθε ελπίδα και η συνέχεια στον όμιλο γίνεται τυπική διαδικασία.

Στην κρίσιμη αυτή καμπή, στο τιμόνι της Εθνικής βρίσκεται πλέον ο Ολλανδός τεχνικός Τζον Φαντ Σιπ, ο οποίος θα προσπαθήσει να κολλήσει τα κομμάτια μιας ομάδας που εδώ και καιρό δεν μπορεί να δει άσπρη μέρα.

Ο ίδιος, κατά τη χθεσινή παρουσίασή του από την Ομοσπονδία και στην πρώτη του γνωριμία με τους Ελληνες δημοσιογράφους, εξέφρασε την αισιόδοξη άποψη ότι το τρένο δεν έχει ακόμη χαθεί.

«Είμαστε σε δύσκολη θέση, όμως δεν έχουμε αποκλειστεί. Το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στη Φινλανδία, είναι το πιο σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά και παραδέχθηκε ότι η εθνική ομάδα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την καριέρα του.

Παράλληλα, ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε ότι θα βασιστεί περισσότερο στο 4-3-3, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που θέλει από τους παίκτες του είναι να έχουν περισσότερο πάθος και να παλεύουν ο ένας για τον άλλον.

Ο Τζον Φαντ Σιπ δέχθηκε ερώτηση και για τον αποκλεισμό του Κώστα Μήτρογλου και όπως τόνισε αυτό συνέβη γιατί δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα, παρά τα γκολ που πέτυχε στα τελευταία παιχνίδια με τη νέα του ομάδα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες κλήσεις για τα ματς με τη Φινλανδία και το Λίχτενσταϊν, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις. Τη θέση του τραυματία Μάνταλου πήρε ο Λημνιός, ενώ χθες κλήθηκε και ο Γιαννούλης, καθώς ο Σταφυλίδης έχει ενοχλήσεις από το σαββατιάτικο παιχνίδι της Χόφενχαϊμ. Απόντες ήταν επίσης οι Βλαχοδήμος, Σάμαρης και Σιώπης, που είχαν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους και θα ενσωματωθούν πιθανότατα απευθείας στη Φινλανδία.

Πριν από την έναρξη του χθεσινού προγράμματος ο Φαντ Σιπ μιλώντας στους παίκτες του, εξέφρασε την πίστη στις δυνατότητές τους και πρόσθεσε ότι είναι σίγουρος πως έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Για να γίνει όμως αυτό, τόνισε, θα πρέπει να έρθουν πιο κοντά και να βάλουν το «εγώ» τους κάτω από την ομάδα.

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου: Ιταλία 12, Φινλανδία 9, Αρμενία 6, Ελλάδα 4, Βοσνία 4, Λίχτενσταϊν 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή