Αναστροφή κλίματος επιχειρεί ο ΠΑΟ

Αναστροφή κλίματος επιχειρεί ο ΠΑΟ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα γρανάζια μιας απρόβλεπτης αγωνιστικής κρίσης έχει μπλεχτεί για τα καλά ο Παναθηναϊκός, με τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη να βρίσκονται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής μετά την ήττα-σοκ από τον εξαιρετικό ΟΦΗ με 3-1 στο ΟΑΚΑ και τη νέα πολύ κακή εμφάνιση.

Αυτή η κακή αρχή προκάλεσε έντονους κλυδωνισμούς γιατί ήλθε κόντρα στις μεγάλες προσδοκίες που γέννησαν οι εξαιρετικές εμφανίσεις των «πρασίνων» στα φιλικά του καλοκαιριού. Η προσγείωση στην πραγματικότητα έγινε απότομα, σε αντίθεση με πέρυσι, οπότε το εντυπωσιακό σερί των έξι νικών στην αρχή του πρωταθλήματος έδιωξε την ανασφάλεια, που ήταν λογικό να γεννήσουν οι ασφυκτικοί μεταγραφικοί περιορισμοί σε συνδυασμό με το -6 της τιμωρίας.

Τώρα που δεν υπήρχε αυτή η διπλή θηλιά και οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες, οι κακές εμφανίσεις προκάλεσαν εντάσεις και ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο των δύο ανθρώπων που είχαν αναλάβει πέρυσι πολύ πιο δύσκολη αποστολή και την είχαν φέρει εις πέρας. Παρά την πίεση, η αντίδραση παραμένει ψύχραιμη, με τον Δώνη να παραδέχεται δημόσια ότι βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές του ως προπονητή του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έχει σκέψεις να παρατήσει το έργο που έχει αναλάβει. Η πίεση θα γίνει μεγαλύτερη εάν δεν υπάρξει σύντομα αγωνιστική βελτίωση, με το πρόγραμμα να είναι πολύ βαρύ. Μετά τη διακοπή, ακολουθούν τα παιχνίδια με τον Αρη στο Χαριλάου και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια υπάρχει ο αγώνας με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη, όπου τα τελευταία χρόνια η παράδοση είναι αρνητική.

Περιθώρια για ενίσχυση την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου δεν υπήρχαν, και η αναζήτηση του Νταμπίζα θα στραφεί πλέον για τις επόμενες δέκα ημέρες στην αγορά των ελευθέρων παικτών. Αναζητείται κυρίως ένας αμυντικός μέσος, με πρώτο στόχο τον 30χρονο Ολλανδό Βούρνον Ανίτα, που έμεινε χθες ελεύθερος από τη Λιντς και είναι διαθέσιμος.

Θα γίνει προσπάθεια και για έναν σέντερ φορ, με τους «πρασίνους» να εξετάζουν την περίπτωση του 30χρονου Βραζιλιάνου Τζόναθας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από το Αννόβερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή