Ενισχύθηκε, παίρνει ανάσες και περιμένει την επανέναρξη ο Ολυμπιακός

Ενισχύθηκε, παίρνει ανάσες και περιμένει την επανέναρξη ο Ολυμπιακός

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη νίκη, αλλά νίκη. Ο Ολυμπιακός έφυγε την Κυριακή από τη Λάρισα με τους τρεις βαθμούς και πλέον στον Πέδρο Μαρτίνς και στους παίκτες του δίνεται η ευκαιρία να πάρουν ορισμένες ανάσες μέχρι το επόμενο ακόμα πιο δύσκολο βήμα σε Ελλάδα αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ. Η επανέναρξη του πρωταθλήματος σε δύο Σαββατοκύριακα, συμπίπτει πλέον με την έναρξη και των αγώνων στην κορυφαία διοργάνωση, με τους «ερυθρολεύκους» να υποδέχονται στις 18 Σεπτεμβρίου την Τότεναμ στο «Καραϊσκάκης».

Ουσιαστικά, από το πρώτο ματς των προκριματικών με τη Βικτόρια Πλζεν μέχρι και τώρα στη διακοπή της Σούπερ Λιγκ 1, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγει αλώβητος μέσα από μια σειρά δύσκολων και κρίσιμων αγώνων, επιτυγχάνοντας τον στόχο που είχε θέσει για παρουσία στους ομίλους.

Μπορεί το αγωνιστικό πρόσωπο που εμφάνισε στα ευρωπαϊκά ματς να μην το έδειξε στο ελληνικό πρωτάθλημα, στα παιχνίδια με τον Αστέρα και την ΑΕΛ, όμως αυτό που μέτρησε για όλους στην ομάδα ήταν η κατάκτηση των έξι βαθμών.

Αυτό κρατάει και ο Μαρτίνς, ο οποίος τώρα καλείται να δουλέψει κυρίως με τους μη διεθνείς παίκτες, αλλά και εκείνους που αποκτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, τον Μπρούνο Γκασμπάρ, τον Μάξι Λοβέρα και τον Γιασίν Μπενζιά. Είναι δεδομένο ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πλέον στα χέρια του αρκετές λύσεις και το ρόστερ του μοιάζει πιο γεμάτο από ποτέ, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει τόσο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όσο και στο πρωτάθλημα, όπου φέτος οι απαιτήσεις είναι περισσότερες. 

Από κει και πέρα, η μετακίνηση του Γκασπάρ, από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στους «ερυθρολεύκους», σήμανε και το τέλος της διαμάχης των δύο συλλόγων με αφορμή την υπόθεση του Ποντένσε. Οπως έγινε γνωστό, το νομικό ζήτημα έκλεισε με εξωδικαστικό συμβιβασμό. Μάλιστα, η Record ανέφερε χθες ότι οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν να δώσουν 5 εκατ. ευρώ στη Σπόρτινγκ για τον παίκτη, ο οποίος είχε αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Τέλος, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στην Αργεντινή, η πώληση του Μάξι Λοβέρα στον Ολυμπιακό έφερε γκρίνια στο εσωτερικό της Ροζάριο Σεντράλ, με τον προπονητή του συλλόγου Ντιέγκο Κόκα να σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή