Εθνική ποδοσφαίρου: Η τελευταία ευκαιρία…

Εθνική ποδοσφαίρου: Η τελευταία ευκαιρία…

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την παρουσίασή του στους δημοσιογράφους, ο νέος τεχνικός της Εθνικής Τζον Φαντ Σιπ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ομάδα που θα δυσκολεύει κάθε αντίπαλο.

Ομως αυτό δεν αρκεί αύριο κόντρα στους Φινλανδούς. Η νίκη είναι μονόδρομος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020.

Ο Ολλανδός τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος, αν και οι αριθμοί κόντρα στους σκληροτράχηλους Φινλανδούς δεν είναι με το μέρος μας. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια (δύο για τα προκριματικά του Euro ’16 και δύο για το νεοσύστατο Nations League) έχουμε μόλις μία νίκη και αυτή σε αδιάφορο παιχνίδι. Ηταν για την προτελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος Εθνών και είχαμε επικρατήσει με 1-0. Στα άλλα τρία, οι Φινλανδοί έχουν δύο νίκες (0-1, 2-0), ενώ ένας αγώνας έχει ολοκληρωθεί ισόπαλος (1-1).

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι σε κάθε ένα από τα ματς η Εθνική είχε διαφορετικό προπονητή. Ξεκίνησε με τον Ρανιέρι, ακολούθησε ο Τσάνας, μετά ο Σκίμπε, ενώ στο τελευταίο –το μοναδικό νικηφόρο- στον πάγκο ήταν ο Αναστασιάδης.

Σίγουρα ο Τζον Φαντ Σιπ θα επιθυμούσε πιο βατή αρχή, ίσως το Λιχτενστάιν, όμως τώρα καλείται να κολυμπήσει στα βαθιά. Παράλληλα, γνωρίζει ότι από το πρώτο του βήμα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Αν ηττηθούμε, τα υπόλοιπα ματς του ομίλου για την Εθνική θα μοιάζουν με… φιλικά, καθώς το τρένο θα έχει οριστικά χαθεί.

Η αποστολή της Εθνικής βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη Φινλανδία και το απόγευμα προπονήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τον Φαντ Σιπ να προσπαθεί να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που συνάντησε.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολλανδός είχε τη Δευτέρα τετ α τετ με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο, τους δύο από τους τρεις παίκτες, συν τον Τοροσίδη, που είχαν ξεκινήσει τον… ανένδοτο πόλεμο κατά του προκατόχου του. Μέσω αυτών άλλωστε προσπαθεί να… επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους, αλλά και να περάσει τα μηνύματά του ενόψει του αυριανού «τελικού» στο Τάμπερε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή