Φαντ Σιπ: «Να παίξουν για την πατρίδα»

Φαντ Σιπ: «Να παίξουν για την πατρίδα»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάνεμο λιμάνι, έχοντας νέο καπετάνιο στο τιμόνι της, αναζητεί η Εθνική μας στα μέσα του περιπετειώδους ταξιδιού της για την τελική φάση του Euro 2020. Οι καταιγίδες που τσάκισαν το σκαρί της τους τελευταίους μήνες είχαν πρώτο θύμα τον Μίκαελ Σκίμπε και επόμενο τον Αγγελο Αναστασιάδη, με τον άσημο αλλά φιλόδοξο Ολλανδό Τζον Φαντ Σιπ να παίρνει τη θέση τους στη γέφυρα του καραβιού, με τη φιλοδοξία ότι μπορεί να το οδηγήσει σε ήρεμα νερά και στην πρόκριση. Για να γυρίσει τούμπα η κατάσταση βαθμολογικά και ψυχολογικά, η νίκη στην αποψινή (Τάμπερε, 21.45) πρεμιέρα του Ολλανδού τεχνικού είναι μονόδρομος. Αντίπαλος η Φινλανδία, μια ομάδα που έχει αποδειχθεί… κακός μπελάς για την Εθνική μας: δεν την έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας και στο πρόσφατο συναπάντημά τους στο Nation League οι Φινλανδοί είχαν το πάνω χέρι, παίρνοντας άνετα την πρώτη θέση του ομίλου.

Για να ξεπληρώσει η ομάδα μας την οδυνηρή εντός έδρας ήττα της από την Αρμενία, που την κράτησε πολύ πίσω στην προσπάθειά της να προκριθεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η νίκη απόψε είναι επιβεβλημένη. «Είναι ένα ματς με μεγάλη σημασία, μέσα από το οποίο η Ελλάδα μπορεί να μείνει στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Μια νίκη θα μας επιτρέψει να κλείσουμε τη διαφορά που υπάρχει στον όμιλο. Περιμένω από τους παίκτες μου να δώσουν το 100% και να παίξουν για την πατρίδα τους. Πιστεύω ότι, αν προσπαθήσουν με βάση τις δυνατότητές τους, θα τα καταφέρουν», δήλωσε ο κ. Φαντ Σιπ, αρκετά ικανοποιημένος από τα όσα έχει δει στη σύντομη θητεία του στην Ελλάδα: «Είδα πολλούς παίκτες και πολλά παιχνίδια. Επιλέξαμε ποδοσφαιριστές με κριτήριο πόσο έχουν αγωνιστεί με τις ομάδες και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Αντιλαμβάνομαι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά τις 2-3 τελευταίες ημέρες το κλίμα είναι καλό. Δεν μπορούμε να βάλουμε πολλά στο τραπέζι, γιατί έχουμε κάνει μόλις δύο προπονήσεις. Ωστόσο, έχουμε μιλήσει πολύ με τα παιδιά και τους έχουμε δείξει πράγματα που οφείλουμε να βελτιώσουμε».

Αισιόδοξος ότι η εικόνα της Εθνικής μας μπορεί να αλλάξει εμφανίστηκε και ο Ευθύμης Κουλούρης: «Βρισκόμαστε σε μια όχι και τόσο καλή κατάσταση. Είμαστε εμείς αυτοί που θα αλλάξουμε το κλίμα και θα φέρουμε καλά αποτελέσματα για την Εθνική μας. Η έλευση του προπονητή θα μας δώσει νέα πνοή. Ως Ελληνες πάντα είχαμε πάθος και πρέπει να το βγάλουμε στο παιχνίδι. Πολλές φορές μιλάμε και λέμε πράγματα, αλλά το σημαντικό είναι να δείξουμε καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει νικήσει ποτέ εδώ. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τη νίκη».

Οι Φινλανδοί θεωρούν ότι ο αποψινός αγώνας τούς προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν κοντά σε μια επιτυχία που δεν έχουν γευτεί ποτέ στην ιστορία τους. «Ολο το καλοκαίρι περιμέναμε αυτά τα παιχνίδια, με πρώτο αυτό με την Ελλάδα. Οι παίκτες ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και δεν χρειάζεται να τους το υπενθυμίζω εγώ. Το κλίμα είναι πολύ καλό και το γεμάτο γήπεδο θα μας βοηθήσει», δήλωσε ο προπονητής τους Μάρτιν Κάνερβα, προσθέτοντας ότι η αλλαγή προπονητή δεν πρόκειται να τους αιφνιδιάσει, διότι έχουν παρακολουθήσει πολύ την Εθνική μας και τη γνωρίζουν αρκετά καλά.

• Για τον όμιλό μας θα γίνουν απόψε και οι αγώνες Αρμενία – Ιταλία (19.00) και Βοσνία – Λίχτενσταϊν (21.45).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή