ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας

Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας

Η Eθνική μπάσκετ βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης στον όμιλο της Σενζέν μετά τη νίκη της επί της Ν. Ζηλανδίας. Πέραν των επιβεβλημένων βελτιώσεων που απαιτούνται στο αγωνιστικό κομμάτι ενόψει των ΗΠΑ το ερχόμενο Σάββατο στις 15.30, ο Θ. Σκουρτόπουλος μελετά ήδη και τον μικρό… λαβύρινθο των σεναρίων πρόκρισης.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Αυτήν τη στιγμή ο 11ος όμιλος έχει τις ΗΠΑ με 3-0 νίκες, τη Βραζιλία με 3-0, την Ελλάδα με 2-1 και την Τσεχία με 2-1.

Με βάση τα κριτήρια της FIBA σε ισοβαθμία ισχύει πρώτα:

– η μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια

– ο μεγαλύτερος αριθμός πόντων που σκόραρε μία ομάδα στα μεταξύ τους παιχνίδια

– η μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια του γκρουπ

– ο μεγαλύτερος αριθμός πόντων που σκόραρε μία ομάδα σε όλα τα παιχνίδια του γκρουπ

Έτσι λοιπόν, τα σενάρια διαμορφώνονται ως εξής:

Σενάριο 1: Αν η Ελλάδα επικρατήσει των ΗΠΑ και της Τσεχίας, θα προκριθεί στα προημιτελικά με 4-1 (τριπλή ισοβαθμία όπου θα μετρήσουν οι διαφορές).

Σενάριο 2: Ηττα Ελλάδας από ΗΠΑ και νίκη επί Τσεχίας, διπλή ήττα Βραζιλίας. Αποτέλεσμα: Πρόκριση ΗΠΑ με 5-0 και Ελλάδας με 3-2 (τριπλή ισοβαθμία με Τσεχία, Βραζιλία, όπου θα μετρήσουν οι διαφορές).

Σενάριο 3: Ηττα Ελλάδας από ΗΠΑ και νίκη επί Τσεχίας, ήττα Βραζιλίας από ΗΠΑ και νίκη της επί Τσεχίας. Αποτέλεσμα: Αποκλεισμός Ελλάδας.

Σενάριο 4: Νίκη Ελλάδας επί των ΗΠΑ και ήττα από Τσεχία, ενώ η Βραζιλία χάνει από ΗΠΑ και νικά την Τσεχία. Αποτέλεσμα: Αποκλεισμός Ελλάδας.

Σενάριο 5: Νίκη Ελλάδας επί των ΗΠΑ και ήττα από Τσεχία. Η Βραζιλία νικά τις ΗΠΑ και ηττάται από Τσεχία. Αποτέλεσμα: Αποκλεισμός Ελλάδας.