Παρουσίαση νέων παικτών και… Παναθηναϊκού από τον Νταμπίζα

Παρουσίαση νέων παικτών και… Παναθηναϊκού από τον Νταμπίζα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λάμψη από την παρουσίαση των έξι εκ των οκτώ μεταγραφικών αποκτημάτων του Παναθηναϊκού επισκιάστηκε από την επιβλητική παρουσία του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος για περισσότερο από δύο ώρες απάντησε σε κάθε ερώτημα που του τέθηκε γύρω από την ομάδα. Κι αν οι νεοαποκτηθέντες (Ζαχίντ, Μπεκ, Σένκεφελντ, Νούνες, Περέα και Μολό – απουσίασαν ο διεθνής Κολοβός και ο δανεικός στον Λεβαδειακό Κονάν) κινήθηκαν σε ρηχά νερά λέγοντας τα… τετριμμένα, ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» ήταν χείμαρρος και έδωσε πολλές απαντήσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

• Η συνεργασία του με τον Γ. Αλαφούζο είναι καθημερινή και η συνέπεια του μεγαλομετόχου στα όσα δεσμεύθηκε δεδομένη.

• Το φετινό μπάτζετ είναι 3,4 εκατ. ευρώ μαζί με κάποιες αναπροσαρμογές προς τα πάνω που έγιναν σε περυσινά συμβόλαια. Κανείς νεοφερμένος δεν στοιχίζει πάνω από 200.000 ευρώ ετησίως, ενώ τα συμβόλαια των «κομμένων» τα πληρώνει ξεχωριστά ο κ. Αλαφούζος. Οι «κομμένοι» δεν θα υπολογίζονται.

• Τα νεαρά παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι το συμφέρον τους δεν είναι να πάρουν τώρα λίγα χρήματα παραπάνω, αλλά ευκαιρίες και εμπειρίες. Το θέμα του Χατζηγιοβάνη παραμένει ανοικτό κι αν δεν ανανεώσει, θα συνεχίσει να παίζει αν προσφέρει.

• Δεν ήλθε για κανέναν παίκτη επίσημη πρόταση. Εγιναν όμως πολλές κρούσεις.

• Οι νέοι αποκτήθηκαν με βάση το βιογραφικό τους, την ηλικία τους και την αναμενόμενη εξέλιξή τους, γι’ αυτό και πιστεύει ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο να υπογράφουν παίκτες μακροχρόνια συμβόλαια και μετά να μένουν στο περιθώριο, με δικαστήρια, αποζημιώσεις κ.λπ.

• Κόντρα σε όσους μιλούν για αφελληνισμό του ρόστερ, από τους 30 παίκτες οι 20 είναι Ελληνες, οι 12 εξ αυτών από τις ακαδημίες.

• Η ομάδα θέτει τους όρους στις διαπραγματεύσεις και όχι οι παίκτες, για να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες. Υπάρχει πλάνο απόκτησης ενός αμυντικού μέσου και ενός σέντερ φορ από την αγορά των ελευθέρων παικτών.

• Ο Δώνης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του, στο ποδόσφαιρο όμως όλοι κρίνονται καθημερινά. Αν συνεχιστούν τα άσχημα αποτελέσματα, οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τη συνολική εικόνα.

• Αν και δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, σε περίπτωση που προκύψει συμφέρουσα πρόταση για οποιονδήποτε παίκτη, θα πωληθεί.

• Η είσοδος στην πεντάδα και η διεκδίκηση του Κυπέλλου είναι αυτονόητος στόχος. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή