Νέο «ναυάγιο» στο Τάμπερε για την Εθνική

Νέο «ναυάγιο» στο Τάμπερε για την Εθνική

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρένο χάθηκε… Η Εθνική μας δεν κατάφερε να αλλάξει το αγωνιστικό της πρόσωπο, ούτε στην πρεμιέρα του Τζον Φαντ Σιπ στον πάγκο της, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τη Φινλανδία στο Τέμπερε και παράλληλα αποχαιρετά κάθε ελπίδα για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020.

Πλέον, έχοντας ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, η Εθνική χρειάζεται ένα θαύμα για να φέρει τα πάνω κάτω στα πέντε παιχνίδια που απομένουν ώς το τέλος των προκριματικών. Και αυτό γιατί μπορεί τα μαθηματικά να… βγαίνουν μέχρι το τέλος της πορείας, αλλά με την εικόνα που έχει δείξει μέχρι τώρα η Εθνική ούτε μπορεί, αλλά, κακά τα ψέματα, ούτε αξίζει να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική γιορτή το ερχόμενο καλοκαίρι.

Βέβαια, η παρουσία της Εθνικής μας στον όμιλο δεν κρίθηκε μόνο στο χθεσινό αποτέλεσμα. Αλλωστε, ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι απέναντι στους Φινλανδούς παίζαμε το τελευταίο μας χαρτί, αφού όλα τα προηγούμενα είχαμε φροντίσει να τα κάψουμε στην εντός έδρας ήττα από την Αρμενία.

Σίγουρα σε σχέση με το… σκορποχώρι που είχε παρουσιαστεί στο παιχνίδι με τους Αρμένιους στο ΟΑΚΑ, η Εθνική έδειξε χθες πιο συμπαγής, με τους παίκτες προσηλωμένους στο πλάνο του Ολλανδού τεχνικού. 

Η εντολή να μείνουν μακριά από την εστία του Μπάρκα οι Φινλανδοί και κυρίως ο Πούκι ακολουθήθηκε, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο 30λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, με την Εθνική μας να βγαίνει από τα καρέ της μόλις στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου.

Ομως κι ενώ η Εθνική έδειχνε ότι μπορεί να ανακάμψει, όλα τελείωσαν στο 51ο λεπτό. Μια αψυχολόγητη ενέργεια του Κουρμπέλη να ανατρέψει τον Καμαρά έφερε απέναντι από τον Μπάρκα τον Τέεμου Πούκι, ο οποίος από τα έντεκα βήματα δεν αστόχησε, καταδικάζοντας την Εθνική μας στην 3η σερί ήττα της, έπειτα από αυτές με την Ιταλία και την Αρμενία. Από κει και πέρα η Φινλανδία, που ήταν ανώτερη στα σημεία, κράτησε το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος, απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, και πανηγύρισε μια νίκη που τη καθιστά φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου και την πρόκρισή της για πρώτη φορά στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Από δω και πέρα ο στόχος για την Εθνική δεν πρέπει να είναι άλλος από την ανασύνταξη. Με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να είναι πλέον όνειρο απατηλό, προπονητής και παίκτες οφείλουν να κοιτάξουν την επόμενη μέρα και μέσα από τα παιχνίδια που απομένουν να βρεθεί ο κορμός πάνω στον οποίο θα μπορέσει να χτιστεί μια νέα εθνική ομάδα. Επόμενος αγώνας για την Εθνική είναι την προσεχή Κυριακή με το Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέσκι, Ραϊτάλα, Τοίβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (90΄ Σούλερ), Πούκι (85΄ Καρτζαλάινεν), Τουομίνεν (87΄ Γένσεν).

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Τοροσίδης (70΄ Μπακάκης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βρουσάι, Κολοβός (60΄ Πέλκας), Κουλούρης (76΄ Παυλίδης).

• Στα άλλα ματς του ομίλου, η Ιταλία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νίκησε εκτός έδρας την Αρμενία με 3-1 και έκανε το πέντε στα πέντε, ενώ η Βοσνία δεν δυσκολεύθηκε με αντίπαλο το Λιχτενστάιν, επικρατώντας με 5-0.

• Σε φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την αναμέτρηση με τη Λιθουανία την προσεχή Τρίτη για τα προκριματικά του Euro, η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Γερμανίας με 2-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή