Ποδόσφαιρο: Μια αναμέτρηση δύο μεγάλων σχολών

Ποδόσφαιρο: Μια αναμέτρηση δύο μεγάλων σχολών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσες φορές κι αν παίξουν Γερμανοί και Ολλανδοί, το ματς έχει πάντα ενδιαφέρον, πόσο μάλλον όταν το παιχνίδι απόψε στο Αμβούργο αποτελεί κρίσιμη μάχη για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020. Μετά τις δύο αναμετρήσεις τους για το Nations League πέρυσι, και τον υποβιβασμό των Γερμανών από την κορυφαία κατηγορία, αλλά και τη νίκη των Γερμανών νωρίτερα φέτος στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2020, η «νατσιονάλμανσαφτ» συναντά ξανά τους «οράνιε», που έχουν απόλυτη ανάγκη βαθμών. Η Ολλανδία έχει τρεις πόντους από δύο αγώνες και κινδυνεύει να μείνει έξω από μια τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση μετά το Euro 2016 και το περυσινό Μουντιάλ. Απόψε έχει όμως σημαντική ευκαιρία να πάρει… εκδίκηση για την εντός έδρας ήττα με 3-2 από τους Γερμανούς, που θα παραταχθούν με πολλές και σημαντικές ελλείψεις.

Από την ανανεωμένη ομάδα του προπονητή Γιόαχιμ Λεβ θα απουσιάσουν οι τραυματίες Τζούλιαν Ντράξλερ, Λερόι Σανέ, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Λέον Γκορέτσκα και Τίλο Κέρερ. Είναι πιθανό όμως το ντεμπούτο του νεαρού γκολτζή της Φράιμπουργκ, Λούκα Βάλντσμιντ. Ο Ρόναλντ Κούμαν αναμένεται να παρατάξει την Ολλανδία με επιθετική τριπλέτα τους Ράιαν Μπάμπελ, Μέμφις Ντεπάι και Στέφεν Μπέργκβαϊν.

Η βραδιά, όμως, έχει και άλλους πολύ ενδιαφέροντες αγώνες να προσφέρει: Η φιναλίστ του Μουντιάλ Κροατία δίνει κρίσιμη εκτός έδρας μάχη με την ισόβαθμή της Σλοβακία, η Σλοβενία υποδέχεται την πρωτοπόρο του Ζ΄ ομίλου Πολωνία ελπίζοντας να την ακολουθήσει στα τελικά και η Σκωτία παίζει τα… ρέστα της κόντρα στη Ρωσία, καθώς με νίκη θα πιάσει τους Ρώσους στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ για τον ίδιο όμιλο η Κύπρος φιλοξενεί το Καζαχστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή