Νίκη γοήτρου στο σπίτι της, τη Μόντσα, θέλει η Ferrari

Νίκη γοήτρου στο σπίτι της, τη Μόντσα, θέλει η Ferrari

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την πίστα της Μόντσα στην Ιταλία, διεξάγεται αυτήν την Κυριακή το 14ο γκραν πρι της χρονιάς. Οκτώ στροφές πριν από το τέλος και ο Λιούις Χάμιλτον έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Παράλληλα, το πιο ιδανικό, τόσο για τον Βρετανό πιλότο όσο και για τη Mercedes, θα ήταν το σενάριο ο τίτλος αυτός να πάει ουσιαστικά στα χέρια του παίρνοντας τη νίκη μέσα στο «σπίτι» της Ferrari στη Μόντσα. 

Βέβαια, ο Χάμιλτον και η ομάδα του γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Ιταλοί δεν θα πέσουν αμαχητί, πόσο μάλιστα μπροστά στους «τιφόζι» τους και ότι στόχος τους, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, είναι τουλάχιστον να δώσουν παράταση στην τρίτη συνεχόμενη στέψη του Βρετανού.

Η καλή ψυχολογία στη Ferrari επέστρεψε έπειτα από την (απροσδόκητη) νίκη του Σαρλ Λεκλέρκ στο Βέλγιο. Ο 21χρονος Μονεγάσκος, που είδε την καρό σημαία να του «υποκλίνεται» για πρώτη φορά στην καριέρα του, έστειλε το δικό του μήνυμα στη σκουντερία για το μέλλον, διεκδικώντας ίσως και το Νο 1 της ιταλικής ομάδας. Εχοντας αφήσει πίσω του όλα τα «βαριά χαρτιά», Χάμιλτον, Μπότας και τον «ομόσταβλό» του Φέτελ, είναι πλέον βέβαιο ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που ο Λεκλέρκ ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ομως, αυτά για τη Ferrari είναι το μέλλον. Το παρόν της είναι αυτός ο αγώνας, ο οποίος της «πάει» περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι –όπως επισημοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα– οι Ιταλοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά στη Μόντσα τη Spec 3 μονάδα ισχύος, στην προσπάθειά τους να πανηγυρίσουν ξανά εντός έδρας μετά το 2010.

Ο κινητήρας δοκιμάστηκε στο Βέλγιο από τις Alfa Romeo και Haas και τώρα θα περάσει και στις Ferrari. Αλλωστε, η μεγάλη δύναμή της είναι η τελική ταχύτητα και η Μόντσα η πιο ιδανική πίστα για να την εκμεταλλευθεί.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε στα μέσα της εβδομάδας, το ιταλικό GP θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, καθώς η πίστα της Μόντσα επέκτεινε το συμβόλαιό της έως το 2024. Η επισημοποίηση της συμφωνίας γνωστοποιήθηκε σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Ferrari.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή