To ελληνικό βόλεϊ επιστρέφει στην ελίτ

To ελληνικό βόλεϊ επιστρέφει στην ελίτ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από δέκα χρόνια, η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών θα βρεθεί και πάλι σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο Μονπελιέ, τη γαλλική πόλη όπου φοίτησε ο Αδαμάντιος Κοραής, θα αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου ο Α΄ όμιλος της διοργάνωσης και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση με αντίπαλες ομάδες που θεωρούνται φαβορί για το βάθρο.

Η κλήρωση έφερε τα παιδιά του Δημήτρη Ανδρεόπουλου απέναντι σε Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία και Πορτογαλία. «Είχαμε την ατυχία να βρεθούμε στον δυσκολότερο όμιλο. Οι τρεις από τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στη 16άδα είναι “καπαρωμένες” από ομάδες που στοχεύουν σε μετάλλιο. Και η Πορτογαλία, όμως, και η Ρουμανία είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αποτελέσματα. Αυτό που θα μας ευχαριστήσει είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι πιστεύοντας στη νίκη», δήλωσε στην «Κ» ο εθνικός προπονητής.

Στο Μονπελιέ οι διεθνείς μας θα προσπαθήσουν να μπουν στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, κάτι που, σύμφωνα με τα δεδομένα, μοιάζει πολύ δύσκολο. Ακόμα όμως και η συμμετοχή των αθλητών μας σε αυτή την τόσο μεγάλη διοργάνωση θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για το ελληνικό βόλεϊ, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεόπουλο: «Αποτελεί μεγάλη χαρά για όλο το ελληνικό βόλεϊ, το οποίο ύστερα από τόσα χρόνια προσπαθειών μπήκε και πάλι σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Πιστεύω ότι η ομάδα πρέπει να είναι αρχικά παρούσα σε τέτοιες διοργανώσεις. Ολα τα υπόλοιπα (διακρίσεις κ.λπ.) θα έρθουν με τη δουλειά. Οι βολεϊμπολίστες μας προσπάθησαν πολύ για να φτάσουν εδώ. Μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα –και ως πρωτάθλημα– κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ. Είμαι υπερήφανος για τους Ελληνες βολεϊμπολίστες. Διεθνείς δεν είναι οι 14 που θα βρεθούν στο Μονπελιέ, αλλά και οι 30 που ξεκίνησαν την προσπάθεια πριν από περίπου 18 μήνες. Για εμένα ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξω τους 14 που θα παίξουν στη Γαλλία. Ολοι ήθελαν να βρεθούν εκεί και όλοι προσπάθησαν».

Το ελληνικό ανδρικό βόλεϊ μπορεί να μην έχει φέρει πολλές μεγάλες διεθνείς επιτυχίες, αλλά τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο έχει αρκετές διακρίσεις και, για τα εγχώρια δεδομένα, μια καλή παρουσία στα ευρωπαϊκά ταραφλέξ. «Παραδοσιακά η “δεξαμενή” του βόλεϊ δεν ήταν η μεγαλύτερη στη χώρα μας. Πάντα, όμως, είχαμε παιδιά με ταλέντο που έπαιζαν σε υψηλό επίπεδο. Και τώρα υπάρχουν παιδιά, αλλά χρειάζεται χρόνος. Εχουμε τη βοήθεια της ομοσπονδίας, όμως πρέπει η εθνική ομάδα να κάνει μεγαλύτερες προετοιμασίες και να μπαίνει στα μεγάλα τουρνουά».

Μετά το Ευρωπαϊκό, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα βρεθεί στο τιμόνι του Παναθηναϊκού και στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Κάθε χρόνο ξεκινούμε με δυσκολίες, αλλά στο τέλος διεξάγεται ένα ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και φέτος». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή