Το «δώρο» της Τσεχίας στην Ελλάδα θέλει νίκη με δώδεκα πόντους

Το «δώρο» της Τσεχίας στην Ελλάδα θέλει νίκη με δώδεκα πόντους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δώρο» που μπορεί να αποδειχτεί… «άδωρο» για την Εθνική ομάδα μπάσκετ, είναι η νίκη της Τσεχίας επί της Βραζιλίας (91-73), γιατί μπορεί η ελληνική ομάδα να ευνοείται από το αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει τις υψηλές δυνατότητες και φιλοδοξίες των Τσέχων, αλλά η ελληνική ομάδα, την ερχόμενη Δευτέρα (9/9, 15.30) θα πρέπει να τους νικήσει με διαφορά 12 πόντων, αν ηττηθεί σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου της Κίνας.

Η διψήφια διαφορά που θα χρειαστεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι σημαντική και σε παιχνίδια που είναι αναγκαίο, εκτός από την νίκη και το σκορ πρόκρισης, χρειάζεται ψυχολογική διαχείριση και πρωτίστως, καθαρή σκέψη που θα επηρεαστεί το λιγότερο δυνατό από το δεδομένο άγχος.

Πάντως, η Τσεχία αποδεικνύει στην πρώτη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο κύπελλο, ότι διαθέτει λίαν ανταγωνιστική ομάδα και αξιοποιεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού στους αντιπάλους της που δεν την είχαν αξιολογήσει ανάλογα…

Αν, η Εθνική νικήσει τους Αμερικάνους στον σημερινό αγώνα (15.30) θα κατακτήσει ακόμα και την πρώτη θέση του ομίλου στην Σενζέν, νικώντας την Τσεχία, με διαφορά ενός πόντου.

Οι Βραζιλιάνοι που ήταν αήττητοι στην πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ και μετέφεραν το απόλυτο ρεκόρ των τριών νικών, γνώρισαν την πρώτη ήττα τους, καθώς παρουσιάστηκαν αδύναμοι και αδιάβαστοι, απέναντι στην Τσεχία, η οποία συνεχίζει αήττητη στην πρώτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο κύπελλο.

Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος προς τα προημιτελικά, έγινε ευκολότερος για την Ελλάδα, γιατί δεν χρειάζεται δυο νίκες, αλλά μια, κόντρα στην Τσεχία και με την συγκεκριμένη διαφορά πόντων.

Η εμφάνιση της «σελεσάο» υπενθύμισε την ελληνική… απροσεξία στο παιχνίδι του ομίλου με την Εθνική ομάδα, στην Νανζίνγκ και στο τέταρτο δεκάλεπτο, η διαφορά έφτασε μέχρι τους 27 πόντους, αφού η Βραζιλία «παραδόθηκε» και έδειχνε ότι υπό το φάσμα του δικού της αποκλεισμού, εφόσον ηττηθεί και από τις ΗΠΑ, ήθελε να ανεβάσει τον πήχη δυσκολίας της.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή