«Θύμα» του τυφώνα Φασάι η ελληνική αποστολή καράτε

«Θύμα» του τυφώνα Φασάι η ελληνική αποστολή καράτε

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισχυρός τυφώνας Φασάι που έπληξε αργά χθες τη νύχτα το Τόκιο αποτέλεσε αιτία για να εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πόλης η ελληνική αποστολή που έπαιρνε μέρος στο γκραν πρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε, το οποίο διεξήχθη στην διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Ανάμεσα στα άλλα μέλη της αποστολής είναι και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελενα Χατζηλιάδου.

«Είμαστε στο αεροδρόμιο. Ακυρώθηκε η πτήση μας, όπως και πολλές άλλες. Δε μπορώ να σας περιγράψω την κατάσταση. Ο κόσμος κοιμάται στο πάτωμα», δήλωσε στην «Κ» η κορυφαία Ελληνίδα καρατέκα. Η Χατζηλιάδου στο Τόκιο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα +68 κ. καθώς νίκησε στα ρεπεσάζ τη Γαλλίδα Νάνσι Γκαρσία με 2-1. Η Τρίτη θέση που κατέκτησε αναμένεται να της δώσει πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2020. Στην 5η θέση των κατηγοριών τους πλασαρίστηκαν οι Κυριακή Κυδωνάκη (-68 κ.) και Διονύσης Ξένος (67).

Το 2020 θα διοργανωθούν στην Ιαπωνία οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι τυφώνες που πλήττουν τη χώρα προβληματίζουν την παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Ο Φασάι είναι ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. Μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της, ακυρώθηκαν περισσότερες από 130 πτήσεις (ανάμεσα σε αυτές και της ελληνικής αποστολής καράτε), προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στις συγκοινωνίες ενώ σφοδροί άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν το Τόκιο. Η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 207 χλμ την ώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή