Προκριματικά Euro2020: Ξεκαθαρίζει το τοπίο, σύννεφα για τον Λεβ

Προκριματικά Euro2020: Ξεκαθαρίζει το τοπίο, σύννεφα για τον Λεβ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αμφιβολία, το αποτέλεσμα του περασμένου τετραημέρου στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2020 ήταν ο θρίαμβος της Ολλανδίας με σκορ 4-2 μέσα στη Γερμανία. Ξεχώρισε επίσης η νίκη με το ίδιο σκορ της κατόχου Πορτογαλίας μέσα στη Σερβία.

Οι Ολλανδοί πήραν την πιο γλυκιά νίκη, όπως παραδοσιακά είναι για εκείνους η επικράτηση στην έδρα της Γερμανίας, με γκολ των Φρένκι ντε Γιονγκ, Ντόνιελ Μάλεν και Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ κι ένα αυτογκόλ του Τζόναθαν Τα, παρότι στο ημίχρονο έχαναν 1-0.

Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσουν ξανά συζητήσεις για τη θέση του Γιόαχιμ Λεβ στον πάγκο της «Νάτσιοναλμανσαφτ», με τα γερμανικά και μη μέσα να αναφέρουν ότι η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Η έκπληξη του τετραημέρου ήταν η νίκη του Κοσόβου επί της Τσεχίας με 2-1, και μάλιστα με ανατροπή τόσο στο σκορ όσο και στη βαθμολογία, αφού οι Κοσοβάροι ξεπέρασαν κατά δύο βαθμούς τους Τσέχους.

Ανετες εντός έδρας επικρατήσεις για Αγγλία (4-0 τη Βουλγαρία), Γαλλία (4-1 την Αλβανία) και Ισπανία (4-0 τα Νησιά Φερόες), ωστόσο με τη Γαλλία και την Αλβανία συνέβη ένα απρόοπτο: Στην ανάκρουση των ύμνων, οι οικοδεσπότες Γάλλοι έπαιξαν από τα μεγάφωνα τον ύμνο της… Ανδόρας αντί για αυτόν της Αλβανίας. Μάλιστα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ανδόρας επέλεξε να περιπαίξει τους Γάλλους με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανέγραφε: «Τόσο πολύ σας έλειψε ο ύμνος μας; Μην ανησυχείτε, η Τρίτη είναι κοντά», αναφερόμενη στην αποψινή αναμέτρηση Γαλλίας – Ανδόρας.

Από τα υπόλοιπα ματς απόψε ξεχωρίζουν τα Αγγλία – Κόσοβο και Αλβανία – Ισλανδία, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και το Λουξεμβούργο – Τσεχία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή