Αξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός

Αξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… κατάρα των αποτυχημένων εξόδων φαίνεται πως θα κυνηγάει για χρόνια όλους τους τερματοφύλακες του Ολυμπιακού. Μια αποτυχημένη έξοδος του Ελευθερόπουλου είχε στερήσει την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1998-99. Χθες, ένα τραγικό λάθος του Αγγελου Γεωργίου έξι λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα με την Ντεπορτίβο στο Ολυμπιακό Στάδιο, «χάρισε» στους Ισπανούς την ισοπαλία με σκορ 1-1 και στους Γάλλους της Λιλ την πρόκριση στον 3ο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Παρεπιμπτόντως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φρόντισε να κάνει το χρέος της απέναντι στους ερυθρολεύκους και δεν έχασε στο «Φελίξ Μπολάρ». Αλλά αυτό δεν έφτανε στους πρωταθλητές Ελλάδας, που… άξιοι της μοίρας τους έβαλαν τόσο πρόωρα «φινάλε» στα φετινά ευρωπαϊκά τους σχέδια… Απογοήτευση μεγάλη «πλημμύρισε» τους περίπου 30.000 θεατές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Ο Τάκης Λεμονής σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε και εντυπωσίασε στο «Ολντ Τράφορντ», έκανε μια… αναγκαστική αλλαγή. Επαιξε το πρόσωπο της βραδιάς, ο Γεωργίου στη θέση του τραυματία Ελευθερόπουλου. Πολλά μάτια ήταν στραμμένα πάνω του στο πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι, καθώς ένα από τα ερωτήματα που… βασανίζουν τους Πειραιώτες είναι αν διαθέτουν και δεύτερο τερματοφύλακα,ο οποίος να μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας (θεωρητικώς) με το νούμερο ένα. Και είναι αλήθεια πως για 84′ τα κατάφερνε με επιτυχία. Ειδικά στη φάση του 19′, όταν… απογειώθηκε για να απομακρύνει την μπάλα σε πολύ δύσκολο σουτ του Καπντεβίγια, ήταν εντυπωσιακός.

Οχι, όμως, ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε. Εμφάνισε και πάλι προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στηριζόταν κυρίως σε προσωπικές ενέργειες ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν αναμφισβήτητα μεγάλες δυνατότητες. Επίσης, όπως και στην Αγγλία έτσι και χθες βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν αδυναμίες στην επίθεση. Ειδικά ο Οφορίκουε, έχασε ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Τόσο μεγάλος αριθμός ευκαιριών δεν επιτρέπεται να πηγαίνει… στα σκουπίδια σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ. Και το πλήρωσαν οι Πειραιώτες…

Γιατί μπορεί η πάντα αξιόπιστη λύση (παρά τα 33 του χρόνια) που ακούει στο όνομα Αλέξης Αλεξανδρής να βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα με σουτ στο 50′, όμως, η συνέχεια ήταν ένα… δράμα. Μέχρι το «φινάλε» οι… αδιάφοροι Ισπανοί πίεζαν για το γκολ της ισοφάρισης, περιορίζοντας τους Πειραιώτες σε… παθητικό ρόλο. Η άστοχη έξοδος του Γεωργίου στο 84′, έδωσε το δικαίωμα στην Ντεπορτίβο να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Καπντεβίγια… Κίτρινη δέχθηκαν οι Τζόρτζεβιτς, Σκαλόνι, Πουρσανίδης.

Ολυμπιακός: Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης (21′ Κωστούλας), Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (46′ Νινιάδης), Οφορίκουε (65′ Πουρσανίδης), Κόντης, Αλεξανδρής, Ανατολάκης.

Ντεπορτίβο: Νούνο, Σέζαρ (40′ Ντονάτο), Μάουρο Σίλβα (63′ Παντιάνι), Μακάι, Τζαλμίνια, Σκαλόνι, Εμερσον, Καπντεβίγια, Ελντερ, Εκτορ (53′ Αμαβίσκα), Χοσέ Μανουέλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή