Από τη Γενεύη στην οκτάδα ο ΠΑΟ

Από τη Γενεύη στην οκτάδα ο ΠΑΟ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κεφάλαιο «Μαγιόρκα» έκλεισε βιαστικά για τον Παναθηναϊκό, που γύρισε γρήγορα σελίδα και άρχισε να κοιτά ανυπόμονα τα… περιεχόμενα της επόμενης περιπέτειάς του, περιμένοντας να μαντέψει ποια μονοπάτια θα χρειασθεί να διαβεί στη συνέχεια του ταξιδιού του στον μαγικό κόσμο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αυριανή κλήρωση στη Γενεύη ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής από την Ισπανία, όπου όλοι προσπαθούσαν να υπολογίσουν τους πιθανούς αντιπάλους, ανάλογα με τη θέση εκκίνησης κάθε ομάδας, πάντα σε σχέση με τη θέση που τερμάτισε στον όμιλό της και τον ειδικό συντελεστή δυναμικότητας που την ακολουθεί.

Επειδή υπήρχαν οι εκκρεμότητες των χθεσινοβραδινών αγώνων και οι ισορροπίες μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν, οι συζητήσεις αυτές αποδείχθηκαν ατέρμονες και άκαρπες, γιατί με τα «αν» και τα «θα», συμπέρασμα δεν βγάζεις. Ουσιαστικά, αυτό που ήξερε από την Τρίτη το βράδυ ο Παναθηναϊκός είναι ότι βρίσκεται στο β’ γκρουπ δυναμικότητας των οκτώ ομάδων που τερμάτισαν πρώτες και ότι αποφεύγει έτσι Λίβερπουλ, Ναντ και την Αρσεναλ, την οποία είχε στον ίδιο όμιλο. Ολα τα άλλα σενάρια ήταν πιθανά και θα περιορίζονταν μόνο μετά το τέλος των χθεσινών αγώνων.

Ο Κυράστας

«Ολα αυτά μπορεί να έχουν μικρή σημασία. Στην προηγούμενη κλήρωση έβλεπα πώς διαμορφώνονταν οι όμιλοι και παρακαλούσα να πέσουμε σ’ αυτόν με τη Νάντ και τη Γαλατασαράι. Ενιωσα άτυχος όταν κληρωθήκαμε με Αρσεναλ, Σάλκε και Μαγιόρκα, αλλά να που στην πράξη όλα κύλησαν διαφορετικά. Στην αρχή είπα ότι η πρόκριση θα κριθεί στους ελάχιστους βαθμούς. Ποιος θα φανταζόταν ότι καθαρίσαμε έτσι εύκολα και ότι θα έμενε έξω μια ομάδα που πήρε τελικά εννέα πόντους;» έλεγε ο Γιάννης Κυράστας, έκπληκτος από το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ μοιράστηκε σε όμιλο το απόλυτο των 36 βαθμών, χωρίς να χαθεί ούτε ένας από ισοπαλία! Ο ίδιος δεν θέλησε να μπει στο παιχνίδι των προβλέψεων ή των… ευχών. Είπε μόνο ότι θα ήθελε να αποφύγει από τις ισχυρές «δεύτερες» τη Ρόμα, την οποία περιμένει πολύ ανεβασμένη στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Για την ήττα από τη Μαγιόρκα δεν είχε και πολλά πράγματα να πει ο 49χρονος προπονητής. «Είδατε ότι όλες οι ομάδες με εξασφαλισμένη πρόκριση έκαναν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους. Δεν γινόταν να πιέσουμε περισσότερο τους παίκτες μας για να κυνηγήσουμε ντε και καλά τη νίκη. Είχαμε και προβλήματα με τους Χένρικσεν, Μικάελσεν, Μπασινά, Σεϊταρίδη, για τους οποίους θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε αν θα παίξουν εναντίον της ΑΕΚ. Παρ’ όλα αυτά, μπορούσαμε να νικήσουμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε κλασικές ευκαιρίες και στο τέλος, με μόνο δέκα λεπτά συμμετοχής του Κωνσταντίνου, τους αναστατώσαμε. Αν έβαζα και τον Ολιζαντέμπε, μην το συζητάμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί…», είπε ο Κυράστας, που χαρακτήρισε αδικία να μείνει έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ η Σάλκε του β’ γύρου, που τη θεωρεί καλύτερη της Αρσεναλ!

Η δυσαρέσκεια του Κόλκα για την αλλαγή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Κυράστα και στο ξενοδοχείο τον φώναξε ιδιαιτέρως για ένα μάθημα… γαλλικών. Ο Φινλανδός πήρε την… κίτρινη κάρτα και κατάλαβε ότι αν επαναλάβει το ίδιο… τροπάριο, τότε το μέλλον του στην Ελλάδα δεν θα είναι και τόσο ευοίωνο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή