Τένις: Με Τσιτσιπά για την άνοδο

Τένις: Με Τσιτσιπά για την άνοδο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… πολιορκητικό κριό τον Στέφανο Τσιτσιπά η εθνική ομάδα τένις των ανδρών θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω της την τρίτη κατηγορία της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του Κυπέλλου Ντέιβις όπου βρίσκεται. Πρώτος αντίπαλος για τους διεθνείς μας σήμερα θα είναι οι αθλητές του Λουξεμβούργου. Η διοργάνωση αρχίζει σήμερα στη Βαρυμπόμπη και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.   

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θα ηγηθεί της ελληνικής ομάδας που αποτελείται από τους Μιχάλη Περβολαράκη, Μάρκο Καλοβελώνη και τον αδελφό του Πέτρο Τσιτσιπά. Στον ίδιο όμιλο με την Εθνική, εκτός από το Λουξεμβούργο, βρίσκονται και οι Πολωνία και Μονακό. Στον άλλο όμιλο συμμετέχουν οι Εσθονία, Λετονία, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία. Οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα αγωνιστούν για την άνοδο στον τελικό του Σαββάτου (14/9), με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ του World Group II που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 και 7 Μαρτίου του 2020. Το Κύπελλο Ντέιβις είναι το σημαντικότερο διεθνές ομαδικό τουρνουά τένις στους άνδρες.  Η ιδέα για το τουρνουά «γεννήθηκε» το 1899 από τέσσερις τενίστες της πανεπιστημιακής ομάδας του Χάρβαρντ, οι οποίοι ήθελαν να αντιμετωπίσουν σε αγώνα τους Βρετανούς. Το πρώτο τουρνουά το σχεδίασε και το χρηματοδότησε ένας εξ αυτών, ο Ντουάιτ Ντέιβις και διεξήχθη το 1900.

«Θα παίξω για πρώτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση, οπότε είναι κάτι καινούργιο και φρέσκο για εμένα. Αποτελεί τιμή μου που εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Ελπίζω να γίνουν κι άλλα τουρνουά στην Ελλάδα και να μπει σε υψηλό επίπεδο το ελληνικό τένις γενικότερα», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου μίλησε και για την απόφασή του να κλείσει τους λογαριασμούς του στα social media: «Ηταν πολύ χαοτική η κατάσταση εκεί. Πήρα την απόφαση να το κλείσω και να βγει για λίγο από τη ζωή μου γιατί μου προκαλούσε πολύ στρες».

Το πρόγραμμα των αγώνων θα αρχίζει καθημερινά από τις 11 π.μ. και κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει δύο απλά και ένα διπλό. «Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας και δεν φοβόμαστε κανέναν», τόνισε ο  προπονητής Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή