Αναβλήθηκε για δύο εβδομάδες η σέντρα της Σούπερ Λιγκ 2

Αναβλήθηκε για δύο εβδομάδες η σέντρα της Σούπερ Λιγκ 2

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόφαση αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος κατά δύο εβδομάδες (29/9 αντί 15/9) προχώρησε το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2 κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΡΤ για τη μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος.

Οπως είναι γνωστό, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις από τον περασμένο Ιούλιο, αφού η διοίκηση της ΕΡΤ, υλοποιώντας τις αποφάσεις των μετόχων, έχει προτείνει αρχικά μείωση κατά 60% επί της συμφωνίας που είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια προτάθηκε μείωση ύψους 40%. Η συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία ήταν αντισταθμιστική για τη δημιουργία της εν λόγω κατηγορίας, προβλέπει συμβόλαια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στις τρεις ΠΑΕ που υποβιβάστηκαν από τη Σούπερ Λιγκ (Απόλλων, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός) και 850.000 ευρώ στις υπόλοιπες εννέα ομάδες της κατηγορίας.

«Ζητούμε  να υλοποιηθούν οι ειλημμένες αποφάσεις, οι οποίες πάρθηκαν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα πριν από τις εθνικές εκλογές και οι οποίες εξακολουθούν να είναι δεσμευτικές για την ΕΡΤ Α.Ε. και την Ενωση μας (…) Αν δεν τηρηθούν τα συμπεφωνημένα, η διεξαγωγή του πρωταθλήματος καθίσταται ανέφικτη», έχει διαμηνύσει η Σούπερ Λιγκ 2 στην ΕΡΤ, ενώ ο πρόεδρός της, Λ. Λεουτσάκος, σε πρόσφατες δηλώσεις έχει υποστηρίξει:  «Δεν είναι δική μας υπαιτιότητα, εμείς είμαστε πανέτοιμοι. Οταν έγινε η αναδιάρθρωση ό,τι μας ζητήθηκε έχει γίνει. Εχει οριστεί καινούργια επαγγελματική κατηγορία, οι ομάδες είναι έτοιμες, τα πάντα. Δεν είναι δική μας υπαιτιότητα. Είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε. Περιμένουμε την ΕΡΤ η οποία έχει την υποχρέωση να δείξει κάποιους αγώνες». Ηδη, πάντως, ακούγεται ότι οι ομάδες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μείωση της τάξεως του 15%.

Η Δόξα Δράμας με επιστολή ζήτησε την παράταση της μεταγραφικής περιόδου, υποστηρίζοντας ότι η μη υπογραφή της σύμβασης με την ΕΡΤ και η αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με το ποσό που θα εισπραχθεί έχει επηρεάσει αρνητικά τον σχεδιασμό της ομάδας.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει τους αγώνες: Δόξα Δρ. – Καραϊσκάκης, Απόλλων Π. – Χανιά, Απόλλων Λ. – Κασσιόπη, Απόλλων Σμ. – Εργοτέλης, Παναχαϊκή – ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς – Λεβαδειακός. H τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου και θα ακολουθήσουν αγώνες κατάταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή