Euro: οι ισχυροί «κλειδώνουν» τις προκρίσεις

Euro: οι ισχυροί «κλειδώνουν» τις προκρίσεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά τις ομάδες που «κλειδώνουν» τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020. Εχοντας, ήδη, γίνει σε ορισμένους ομίλους και το πρώτο βήμα στον δεύτερο γύρο, επιβεβαιώνεται ο κανόνας που θέλει τις ισχυρές εθνικές ομάδες να «καθαρίζουν» την πρόκριση.

Αγγλία, Ισπανία, Βέλγιο, και Ιταλία κρατούν το εισιτήριο στα χέρια τους, αφού έχουν το απόλυτο νικών στα παιχνίδια που έχουν δώσει, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει για τη Ρωσία και για τη Γερμανία, που έχουν από μία ήττα. Πάντως, στον όμιλο των Γερμανών, 2η είναι η Βόρεια Ιρλανδία, ενώ η Ολλανδία, που είχε παιχνίδι λιγότερο, έχει και την «εναλλακτική» λύση μέσα από το Nations Cup. Από κει και πέρα, πάντως, το τοπίο όσον αφορά τη 2η θέση, στους περισσότερους από τους ομίλους παραμένει «θολό». «Φωτιά» θεωρείται αυτός της Γαλλίας, όπου ισοβαθμεί στην κορυφή με την Τουρκία (από 15 β.), ενώ ακολουθεί με 12 βαθμούς η Ισλανδία. Στο 7ο γκρουπ, τρεις ομάδες (Πολωνία, Σλοβενία, Αυστρία) θα δώσουν μάχη μέχρι το τέλος, ενώ το ίδιο ισχύει για το 4ο (Ιρλανδία, Δανία, Ελβετία) και το 5ο (Κροατία, Σλοβακία, Ουγγαρία). Τέλος, όσον αφορά την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία, είναι στη 2η θέση του 2ου ομίλου με 8 βαθμούς, όμως δύσκολα θα απειληθεί από την 3η Σερβία που έχει 7, αλλά και έναν αγώνα περισσότερο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή