Αλαλούμ στο πόλο με το σύστημα διεξαγωγής στις γυναίκες

Αλαλούμ στο πόλο με το σύστημα διεξαγωγής στις γυναίκες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά μια κλήρωση πρωταθλήματος δεν περιέχει σπουδαίες ειδήσεις. Τα τετριμμένα. Πότε αρχίζει και πότε λήγει, ποιοι είναι οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής, πότε θα διεξαχθούν τα ντέρμπι. Εκτός… Εκτός κι αν κάποιος «εγκέφαλος» θεσπίσει ένα τραγελαφικό σύστημα διεξαγωγής. Οπότε θα ξεσηκώσει όλες τις ομάδες. Ακόμη κι εκείνες που δεν έχουν λόγο να ενοχλούνται από αυτό, όπως ο Ολυμπιακός και ο ΝΟ Βουλιαγμένης στο γυναικείο πόλο. Τούτο συνέβη χθες, κατά τη διάρκεια των κληρώσεων των πρωταθλημάτων των Α1 ανδρών και γυναικών.

Για τους άνδρες όλα κύλησαν ομαλά. Το σύστημα διεξαγωγής είναι δεδομένο τα τελευταία χρόνια. Αλλά ο τρόπος τέλεσης του γυναικείου πρωταθλήματος ξεσήκωσε τους προπονητές και τους παράγοντες των εννέα ομάδων, που δήλωσαν συμμετοχή. Ματαίως οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τον «τραγέλαφο» με το περιορισμένο των ημερομηνιών, λόγω πρωταθλήματος Ευρώπης τον Ιανουάριο και προολυμπιακού τουρνουά τον Μάρτιο. Τούτο μπορεί να ευσταθεί, αλλά, αν δεν επαρκούν οι ημερομηνίες, φτιάχνεις ένα απλό πρωτάθλημα. Διότι δεν νοείται σύστημα «πουλ» (όλοι με όλους) στη Β΄ και στη Γ΄ φάση, αλλά σε έναν γύρο και η έδρα διεξαγωγής των αγώνων να καθορίζεται με… κλήρωση!

Προπονητές και παράγοντες υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για όλα αυτά. Οι της ΚΟΕ απάντησαν πως το σύστημα αποτελεί πρόταση των ομοσπονδιακών προπονητών, που απουσίαζαν για αγώνες στο εξωτερικό. Τελικά, πρότειναν στις ομάδες να υποβάλουν προτάσεις μήπως και αλλάξει κάτι στη 2η και στην 3η φάση.

Υπάρχει και άλλο ερώτημα: Γιατί εννέα ομάδες; Διότι είχε αποφασισθεί να αυξηθούν από οκτώ σε δέκα, αλλά δήλωσαν συμμετοχή εννέα.

Κατά τα άλλα, η Α1 γυναικών θα αρχίσει στις 28 Σεπτεμβρίου με τους αγώνες, Γλυφάδα – Εθνικός, Ρέθυμνο – Ολυμπιακός (Α΄ όμιλος, ρεπό ο ΝΟΒ), ΝΕ Πατρών – ΝΟ Λάρισας και Πανιώνιος – Νηρέας Χαλανδρίου (Β΄).  Η Α΄ φάση του κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 6 Νοεμβρίου και το «φάιναλ 4» στις 24-25 Απριλίου.

Η Α1 ανδρών θα αρχίσει στις 5 Οκτωβρίου. Θα παίξουν, ΠΑΟ – Ολυμπιακός, Πανιώνιος – ΑΟ Π. Φαλήρου, ΝΟΒ – Υδραϊκός, Εθνικός – Απόλλων Σμύρνης, Γλυφάδα – ΠΑΟΚ, Χίος – Χανιά.

Το κύπελλο θα αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το διήμερο 28-29 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή