Ο «βασιλιάς των κορτς» στο Κάστρο του Οιτύλου

Ο «βασιλιάς των κορτς» στο Κάστρο του Οιτύλου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χωριό του αρχαίου βασιλιά Βοίτυλου, το Οίτυλο της Μάνης, και στην πλατεία που ονομάζεται Κάστρο, από το κάστρο που υπήρχε πριν από αιώνες στην περιοχή, θα αναδειχθεί ο «βασιλιάς των κορτς». Στο πρωτότυπο διεθνές τουρνουά μπιτς βόλεϊ παίρνουν μέρος περισσότεροι από 50 αθλητές και αθλήτριες αλλά και φίλοι του αθλήματος της παραλίας.

Ο «βασιλιάς των κορτς» στο Κάστρο του Οιτύλου-1

Και μπορεί το ομηρικό Οίτυλο, που σύμφωνα με τον Όμηρο (Ιλιάδα, ραψωδία Β΄, στχ. 585 – 587) έστειλε 60 καράβια στον Τρωικό Πόλεμο να μη διαθέτει θάλασσα, παρά μόνο στο επίνειό του, αλλά η νέα γενιά των Οιτυλιωτών έφτιαξε ένα πανέμορφο γήπεδο μεταφέροντας 140 κυβικά άμμο. «Βασικοί μας στόχοι είναι η προβολή του χωριού μας και η «γνωριμία» των παιδιών της περιοχής με αυτό το πανέμορφο άθλημα. Το Οίτυλο βρίσκεται πολύ μακριά από περιοχές όπου υπάρχει ανάπτυξη του αθλητικού κινήματος και θελήσαμε με αυτό τον τρόπο να δουν τα παιδιά ένα άθλημα και αθλητές που τους βλέπουν μόνο από την τηλεόραση», δήλωσε στην «Κ» ο Γιώργος Στρατηγαρέας, ο οποίος υπήρξε από τους πρωτεργάτες για την κατασκευή του γηπέδου.

Ο «βασιλιάς των κορτς» στο Κάστρο του Οιτύλου-2

Αθλητές και αθλήτριες και αθλούμενοι είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε έναν πανέμορφο χώρο, ο οποίος περιβάλλεται από κτίρια με έντονη μανιάτικη αρχιτεκτονική. «Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί. Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και έχουν αγκαλιάσει την πολύ ωραία ιδέα του Χρήστου Σπανέα. Ελπίζω ότι θα γίνει θεσμός γιατί ως τουρνουά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα τουρνουά. Οι παροχές είναι εκπληκτικές και η περιοχή πανέμορφη», δήλωσε η Εύη Χρήστου, παλαιά αθλήτρια του Παναθηναϊκού, του Άρης Θεσσαλονίκης και της ΑΕΚ. 

Ο «βασιλιάς των κορτς» στο Κάστρο του Οιτύλου-3

Στη διοργάνωση πήραν μέρος και ξένοι αθλητές όπως ο Ράιαν Τζέι Όουενς (Αμερική), ο οποίος είχε αγωνιστεί στον Ηρακλή και τη Κηφισιά. «Εδώ είναι όλα πανέμορφα. Χαίρομαι πολύ που παίρνω μέρος σε αυτούς τους αγώνες. Είναι πρωτοποριακοί, ο κόσμος διασκεδάζει και περνάει όμορφα. Εύχομαι να γίνει θεσμός γιατί θα βοηθήσει την περιοχή», μας είπε ο παλαιός βολεϊμπολίστας.

Παράλληλα, με τους αγώνες υπάρχουν και πολιτιστικά δρώμενα, Η ομάδα σύγχρονου χορού «Ραδιατέρ», σε χορογραφίες Ζωής Μπογέα, θα «παντρέψει» παραδοσιακούς μανιάτικούς χορούς με σύγχρονους και θα τους παρουσιάσει στους θεατές. Η διοργάνωση, την οποία στηρίζει και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, θα ολοκληρωθεί αύριο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή