ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με το κεφάλι σκυφτό ο Ολυμπιακός και κάτω από λαϊκή κατακραυγή. Ο κόσμος, που δεν ήταν λίγος για την περίσταση, περίπου εικοσιπέντε χιλιάδες, είχε πάει στο γήπεδο με κάποιες ελπίδες και όχι φυσικά βεβαιότητα, για το πέρασμα στο ΟΥΕΦΑ.

Γύρισε την πλάτη ο πρωταθλητής στην προσφορά που του έκανε η Μάντσεστερ, που έφερε ισοπαλία στη Γαλλία, και απογοητεύοντας πλήρως, έμεινε στο 1-1 με την άνετη και πολύ καλή Λα Κορούνια.

Τόσο κακό Ολυμπιακό είχαν χρόνια να δουν οι φίλοι του και αυτό θα ίσχυε βέβαια ακόμη και αν έμενε το 1-0 που επιτεύχθηκε με τα χίλια ζόρια από τον Αλεξανδρή. Ωστόσο, κάτι θα ήταν η νίκη, γιατί θα έδινε το δικαίωμα για μία ακόμη ευρωπαϊκή προσπάθεια.

Κατάφερε και την έχασε, όπως συνήθως συμβαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο, που έχει αποδειχθεί μοιραίο για τους πρωταθλητές στην Ευρώπη. Και βέβαια δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, γιατί επαναλαμβάνεται.

Οσοι παρακολουθούν το ποδόσφαιρο με ψυχραιμία, δεν είχαν καμία δυσκολία να διακρίνουν ότι ο Ολυμπιακός ευρισκόταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, που είχε προφανώς προέλθει από την αποτυχία του στο Τσάμπιονς Λινγκ.

Ολα τα αρνητικά είχε, φορτώθηκε και με άγχος και αυτό τον αποτέλειωσε. Το έβλεπε κανείς στις κινήσεις του Οφορίκουε, του Γιαννακόπουλου, του Αλεξανδρή, αλλά και των άλλων παικτών. Η απώλεια των ευκαιριών, ήταν αποτέλεσμα του άγχους.

Μπροστά στο απαράδεκτο θέαμα δεν άντεξαν οι πιστοί που είχαν φθάσει στο Μαρούσι και ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, που ακολουθούν τις αποτυχίες των ομάδων. Στάθηκαν στο πλευρό του Ολυμπιακού συνεχώς, κατάπιαν φαρμάκια και ήταν λογικό να αντιδράσουν.

Αισθάνεται κανείς ταπεινωμένος σε τέτοιες περιπτώσεις και τα συναισθήματα των οπαδών τού Ολυμπιακού βγήκαν με φόρα στην επιφάνεια, προδικάζοντας εξελίξεις. Ποιες θα είναι αυτές, είναι άγνωστο. Θα προέλθουν μόνο από ένα άνθρωπο, γιατί δεν γίνεται και διαφορετικά.

Αυτός είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης που χωρίς αμφιβολία ευρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Γιατί όλοι περιμένουν από αυτόν να αποφασίσει, σε μία περίοδο που δεν προσφέρεται για άμεσες αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή